avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Pensie de boala...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Pensie de boala...

La un bolnav de 46 ani cu scleroza multiplă recurent remisiva i se poate tăia pensia grad doi, în contextul în care încă este pe picioare? Preventiv am incercat sa gasesc un job , dar peste tot mi s_a spus că nu se poate avea loc de munca cu asa boala.Sunt destul de "necunoscator" în cele legale în această situație. Va mulțumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:06, 19 Aprilie 2018
Daca aveti pensie de gradul 2 nu aveti drept de munca, nici cu program redus.
Daca doriti sa va angajati, va trebui sa faceti o examinare medicala in vederea angajarii la un medic specialist de medicina muncii cu care firma unde urmeaza sa va angajati sa va trimita cu o cerere de examinare medicala in care sunt bifate riscurile profesionale de la viitorul loc de munca.
Medicul specialist de medicina muncii in functie de locul de munca/ postul de lucru/ meseria si riscurile profesionale bifate va examineaza avand in vedere HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, dupa o fisa din anexa in care sunt mentionate contraindicatii medicale. Medicul va mentiona, dupa caz, pe fisa de aptitudine pe care o emite - apt/ inapt/ apt conditionat pentru locul de munca ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testare psihologica contabil cornelicamia cornelicamia Buna seara , as dori sa stiu daca legea prevede testarea psihologica pentru contabil si cine o poate face(ma refer daca psihologul are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Termen valabilitate certificat medical la angajare lorella lorella Exista un termen de valabilitate pentru certificatul medical de medicina muncii la angajare? Avem un angajat nou care spune ca are deja un certificat din ... (vezi toată discuția)
Angajat cu afecțiune psihică. cum se procedează legal în asemenea cazuri? CristianaGh CristianaGh Buna ziua, am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea situatie, nevand informatii in acest domeniu sau o baza legala. Intrebarile sunt urmatoarele: 1) Din ... (vezi toată discuția)