avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Valabilitate fisa medicala angajare din luna mai
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Valabilitate fisa medicala angajare din luna mai

Buna ziua vreau si eu sa stiu care este valabilitatea unei fise medicale mai ?6 luni sau 12 luni ?:P
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 23:29, 8 Octombrie 2016
Presupun ca va referiti la fisa de aptitudine emisa de medicul specialist de medicina muncii in urma examinarii medicale in vederea angajarii.
Reglementarile sunt prevazute de HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor.
Fisa de aptitudine se emite/ semneaza/ parafeaza de catre medicul specialist de medicina muncii in urma examinarii medicale, examinare care se face in functie de fisa cu riscuri profesionale la care va fi expus lucratorul, intocmita de catre angajator si cu care este trimis la medicul cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.
Fisa de aptitudine contine mentiunea apt/ inapt/ apt conditionat (se precizeaza conditionarile) pentru locul de munca/ poastul de lucru/ activitatea pentru care s-a intocmit fisa cu riscuri profesionale.
Prin urmare fisa de aptitudine in vederea angajarii este valabila numai pentru locul de munca/ postul de lucru/ activitatea pentru care angajatorul a completat fisa cu riscuri profesionale.
Daca va referiti la examinarea medicala periodica, aceasta este valabila pana la programarea altui control medical periodic de catre angajator impreuna cu medicul specialist de medicina muncii/ pana la modificarea sau identificarea altor riscuri profesionale/ la schimbarea locului de munca pentru angajat.
Intervalul dintre doua verificari medicale periodice un poate depasi 12 luni dar poate fi efectuat si la 6 luni (semestrial) functie de agentii chimici prezenti la local de munca si de sectorul in care lucratorul isi desfasoara activitatea. De exemplu, in cazul plumbului metalic, oxizi de plumb si compusi anorganici precum si in cazul benzenului, stirenului examinarea medicala periodica ,a lucratorilor care sunt expusi,se face semestrial. Tot semestrial examinarea medicala periodica se face lucratorilor din sectorul alimentar, sectorul zootehnic, personalului sanitar sau in cazul personalului care lucreaza in conditii de izolare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen valabilitate certificat medical la angajare lorella lorella Exista un termen de valabilitate pentru certificatul medical de medicina muncii la angajare? Avem un angajat nou care spune ca are deja un certificat din ... (vezi toată discuția)
Testare psihologica contabil cornelicamia cornelicamia Buna seara , as dori sa stiu daca legea prevede testarea psihologica pentru contabil si cine o poate face(ma refer daca psihologul are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Info vizita medicala Catalin_Paul Catalin_Paul Buna seara, am facut vizita medicala pentru angajare la o clinica platind eu, urmand ca firma la care ma angajez sa-mi deconteze suma, nu m-am mai angajat la ... (vezi toată discuția)