avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... info vizita medicala
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

info vizita medicala

Buna seara, am facut vizita medicala pentru angajare la o clinica platind eu, urmand ca firma la care ma angajez sa-mi deconteze suma, nu m-am mai angajat la firma respectiva nevrand sa-mi returneze banii, eu nesemnand contractul. Am dovada de la clinica si chitanta de plata, cum imi pot recupera banii?
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2016
Catalin_Paul, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionion2000 , utilizator 00:39, 9 Martie 2016
Examinarea medicala in vederea angajarii se efectueaza de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma angajatoare are incheiat contract de prestari servicii medicale.
In vederea examinarii medicale pentru angajare, angajatorul trimite lucratorul la medicul specialist de medicina muncii cu o fisa pe care sunt bifate riscurile profesionale existente la viitorul loc de munca pentru care se solicita examinarea medicala si acceptul pentru angajare.
In urma examinarii medicale, in functie de rezultatul analizelor si controlului medical efectuat si tinand cont de riscurile profesionale bifate, medicul specialist de medicina muncii intocmeste fisa de aptitudine pentru respectivul lucrator, pe care mentioneaza apt/ inapt/ apt conditionat pentru postul respectiv pentru care s-a solicitat aptitudinea lucratorului, semneaza, parafeaza si dateaza fisa respectiva.
Cele mentionate mai sus sunt prevederi legale mentionate in HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind verificarea starii de sanatate a lucratorilor.
Din mesajul dvs. inteleg ca ati facut vizita medicala la o clinica oarecare, fara a respecta prevederile legale. In aceste conditii, este de inteles de ce potentialul angajator a refuzat sa deconteze costurile.
Nu cred ca puteti recupera cheltuielile de la vreun angajator constient de riscurile la care s-ar putea expune daca ar angaja pe cineva fara a avea consemnata aptitudinea in munca a lucratorului, in functie de riscurile profesionale existente la locul de munca/ postul de lucru/ activitatea pentru care angajeaza pe cineva.
Nicidecum la o clinica oarecare, exact la clinica la care mi s-a spus
Spusul nu tine loc de fisa cu riscuri profesionale bifate de catre angajator prin care acesta solicita examinarea medicala a lucratorului respectiv in vederea angajarii la locul de munca .../ postul de lucru ...../ activitatea ...... (mentionate in aceeasi fisa).
Daca ati fost trimis la examinarea medicala conform prevederilor legale puteti deschide actiune in instanta impotriva angajatorului. Cheltuielile cu procesul pot fi destul de mari, iar procesul de durata. Trebuie sa tineti cont si de faptul ca nu trebuia sa acceptati sa platiti dvs. examinarea medicala fara a detine un document scris, semnat de catre angajator. V-ati asumat un risc - refuzul decontarii cheltuielilor de catre firma angajatoare.
Daca va trimitea cu fisa susmentionata si angajatorul avea incheiat contract de prestari servicii medicale cu clinica respectiva, nu era nevoie sa platiti dvs. examinarea, plata se putea face ulterior prin transfer bancar.
Nu mai platiti niciodata fisa de aptitudine!
Aceasta e obligatia legala a angajatorului.
Daca angajatorul va spune sa platiti fisa de aptitudine inseamna ca nu e serios si ca nu merita sa va angajati la acea firma. Cine stie ce surprize veti mai putea avea cu astfel de angajatori?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate fisa medicala angajare din luna mai alinadutu22 alinadutu22 Buna ziua vreau si eu sa stiu care este valabilitatea unei fise medicale mai ?6 luni sau 12 luni ?:P (vezi toată discuția)
Termen valabilitate certificat medical la angajare lorella lorella Exista un termen de valabilitate pentru certificatul medical de medicina muncii la angajare? Avem un angajat nou care spune ca are deja un certificat din ... (vezi toată discuția)
Testare psihologica contabil cornelicamia cornelicamia Buna seara , as dori sa stiu daca legea prevede testarea psihologica pentru contabil si cine o poate face(ma refer daca psihologul are nevoie de ... (vezi toată discuția)