avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dreptul contolorilor vs calatorilor in mijlocul de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dreptul contolorilor vs calatorilor in mijlocul de transport public

Buna, astazi am fost prinsa de controlori in mijlocul de transport in comun, fara bilet (mentionez ca, din statia din care am urcat nu aveam de unde sa cumpar bilet). Ni s-a cerut un act de identitate dar nu l-am avut la noi asa ca am vrut sa coboram dar nu ne-au lasat sa coboram, iar de aici au inceput certurile si ce e mai grav s-au luat la impins cu prietenul meu si mai ca era sa se ia si la bataie... Daca chemam politia in acel moment ne-ar fi dat noua dreptate sau controlorilor? Eu stiu ca nu au dreptul sa ne tina in tramvai fara vointa noastra si mai ales sa ne impinga dar dat fiind faptul ca nu aveam bilet ne-ar fi dat noua ameda sau lor (politistii)?! As putea sa fac plangere la adresa lor?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:49, 13 Septembrie 2016
HOTARARE 156 din 23/08/2001
PRIVIND APROBAREA NORMELOR PRIVIND DESFASURAREA
TRANSPORTULUI IN COMUN IN MIJLOACELE DE TRANSPORT ALE RATB
SI MODUL DE SANCTIONARE A ABATERILOR SAVARSITE
MODIFICAT ALIN. 1 AL ART. 10 PRIN H.C.G.M.B. NR. 71/2006
EMITENT : C.G.M.B.
Art.14- Contravenientul este obligat sa prezinte agentului constatator, la cererea
acestuia, actul de identitate.
In cazul in care contravenientul refuza sa se legitimeze, agentul constatator
poate apela la ofiterii sau subofiterii de politie ori la cele mai apropiate sectii de
politie
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala Buna ziua, Vreau sa stiu si eu ce pot face in urmatorul caz pe care il prezint: Am urcat in autobuz fara bilet, am fost prinsa de controlori eu trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Suprataxa ratb asy38 asy38 Buna ziua .Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns sunt noua in bucuresti de 3 zile ,domiciliul meu este in braila .Ieri am vrut sa merg cu RATB ... (vezi toată discuția)
Calatorie rat fara bilet craiova jongleur jongleur buna ziua. am fost depistat de catre \\"controlorii rat\\" craiova fara bilet in autobuz. care din urmatoarele nereguli sesizate de mine sunt intr-adevar ... (vezi toată discuția)