avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Calculare impozit teren intravilan conform codului ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Calculare impozit teren intravilan conform codului fiscal 2016

Buna ziua!
As dori sa stiu cum se calculeaza impozitul conform codului fiscal din 2016 pe o suprafata de 650mp teren intravilan pe dealurile ce apartin de un municipiu (nu stiu in ce zona intra A,B,C,D), teren pe care nu se poate construi deoarece nu are latime. Primaria Municipiului mi-a calculat un impozit destul de mare, si cand am mers la departamentul care se ocupa de imobiliare pentru a-mi recalcula impozitul avand in vedere ca pe aceasta suprafata de teren nu se poate construi, am primit un raspuns sec: este calculat conform Codului Fiscal 2016. Nu exista o posibilitate de a nu se calcula 400m curte pe acest teren intravilan dar care nu are latimea necesara pentru constructii?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: monicaursu , utilizator 06:55, 15 Septembrie 2016
Cf Cod fiscal:

(2) În cazul unui teren amplasat în intravilan, înregistrat în registrul agricol la categoria de folosință terenuri cu construcții, precum și terenul înregistrat în registrul agricol la altă categorie de folosință decât cea de terenuri cu construcții în suprafață de până la 400 m2, inclusiv, impozitul/taxa pe teren se stabilește prin înmulțirea suprafeței terenului, exprimată în hectare, cu suma corespunzătoare prevăzută în următorul tabel:

Aici aveti tabelul: [ link extern ]

Deci si daca ar fi la alta categorie decat terenuri cu construcții tot ati plati impozitul mai mare pt primii 400 m2. Dar ca sa nu platiti pe diferenta de 250 m2 ar trebui sa modificati categoria de folosinta.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit teren intravilan folosinta agricol, impozit de la 17 lei la 355 lei!!!? nataliadinu nataliadinu Buna ziua, Detin un teren de 1000 mp intravilan, categoria de folosinta agricol. Intabulat, carte funciara etc. Pana anul trecut plateam un impozit de 17 ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren intravilan cu construcţii L_Eva L_Eva Bună ziua, am un teren cu o casă în intravilanul unei localităţi, de 721 m2, care figurează în carte funciară (şi la Serv. Impozite) astfel: 400 m2 ... (vezi toată discuția)
Stabilire valoare de plata la impozitul pe teren lillyian20 lillyian20 Buna seara, detin un teren arabil situat in intravilanul municipiului \"X\" in suprafata de 1000mp(pe care cultiv legume pentru familie), terenul fiind in ... (vezi toată discuția)