avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare judecatoreasca neprimita, apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare judecatoreasca neprimita, apel

Este posibil ca o hotarare judecatoreasca sa nu fie transmisa ambelor parti si astfel o parte sa piarda dreptul de a face apel? Si daca da partea care nu a primit-o ce mai poate face pentru a o putea apela?
Cel mai recent răspuns: Utilizator0101 , utilizator 13:44, 20 Septembrie 2016
Termenul de apel curge de la data comunicarii prin posta a sentintei pronuntate la fond,
Conform art.468(1)NCPC"Termenul de apel este de 30 zile de la comunicarea hotararii,daca legea nu dispune altfel".Nu aveti cum sa pierdeti termenul de apel daca nu vi s-a comunicat hotararea.
Hotararea a fost trimisa din greseala doar partii adverse. Si asta stiu cu siguranta. Ieri am ridicat din judecatorie hotararea mea . Termenul decand curge avand in vedere ca abia am semnat de primirea ei? Si apropo , pe hotarare e trecuta doar adresa celeilalte parti , cica din greseala. Ce pot face ?
Termenul de apel pentru dumneavoastra se calculeaza de la momentul la care vi s-a comunicat hotararea. Nu are nicio importanta data la care s-a comunicat hotararea catre cealalta parte.

Daca ati ridicat-o de la instanta, atunci calculati termenul din ziua ridicarii.

Pentru omiterea adresei dvs. puteti face la instanta o cerere de indreptare a erorii.


Art. 442 Cod procedura civila

Îndreptarea hotărârii

(1) Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea şi susţinerile părţilor sau cele de calcul, precum şi orice alte erori materiale cuprinse în hotărâri sau încheieri pot fi îndreptate din oficiu ori la cerere.

(2) Instanţa se pronunţă prin încheiere dată în camera de consiliu. Părţile vor fi citate numai dacă instanţa socoteşte că este necesar ca ele să dea anumite lămuriri.

(3) În cazul hotărârilor, îndreptarea se va face în ambele exemplare ale hotărârii.



Nu este cazul de indreptare a erorii materiale,solicitati instantei sa va comunice si dvs.hotararea.Daca ati semnat de primirea hotararii termenul curge de la data cand ati semnat de primire.

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca rendec rendec Buna ziua, Astazi mi a fost comunicata o hotarare judecatoreasca nesemnata, in continut se gasesc o serie de erori si sunt foarte multe greseli gramaticale. ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala- termen sebirelli sebirelli In cat timp de la ramanerea definitiva a unei sentinte prin nerecurare se poate face cerere pt indreptarea unei erori materiale? Exiata termen prescriptie? Sau ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila plin cu greseli pendre pendre Am divortat am primit sentinta civila plina cu greseli la data de nasterea copilului in loc de 06.05.2001 scrie 05.11.1993 peste tot. Langa asta mai trecut is ... (vezi toată discuția)