avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta grupa II de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta grupa II de munca

Buna ziua,

Va rog sa aveti amabilitatea de a ma lamuri in urmatoarea problema:
- la data de 28.07.2016 mi-am depus dosarul pentru pensionare limita de varsta; lucrez din data de 13.02.1979 pana in prezent,sunt nascuta pe data de 28.03.1959
- in perioada 13.02,1979 - 01.03.2001 am beneficiat de grupa II de munca de la doua firme
- la data prezentei,nu vor sa-mi recunoasca una din adeverintele pt grupa (mentionez ca este vorba despre aceeasi firma doar ca prima este perioada anterioara revolutiei (1979-01.06.1992) iar cea de a doua firma este dupa privatizare)...ambele adeverinte au fost eliberate in anul 2008
- problema este ca cea de a doua firma(cea privatizata din 1992) nu mai exista iar arhiva acesteia nu se regaseste nicaieri...toate datele sunt trecute in cartea in cartea de munca....dupa cunostintele mele,Casa de Pensii ar fi obligata sa tina cont de acea adeverinta care la data eliberarii ei era perfect valabila,in conditiile legale de atunci...va rog sa-mi dati un temei legal (trebuie sa existe pentru asemenea cazuri)

Astept cu interes opinia Dvs si va multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: ELISABETA PETRI , utilizator 14:03, 30 Septembrie 2016
Ar trebui sa solicitati in scris la CJP , cu nr. de inregistrare/ data. motivul pentru care nu au luat in calcul adeverinta de dupa privatizarea firmei.
Mentiunile din carnetul de munca referitoare la grupele de munca (facute la sfarsitul perioadelor lucrate) trebuie sa contina date complete pentru a fi avute in vedere de casele de pensii. In cazul dvs. este posibil sa nu existe mentionata decizia de nominalizare a dvs. ca beneficiar de grupa de munca, la locul de munca/ postul de lucru/ activitatea incadrata in grupa de munca conform legislatiei aplicabile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Multumesc pentru amabilitate...motivul respingerii a fost,citez "perioada 01.06.1992-22.02.2001(perioada de dupa privatizare) nu a fost valorif.intrucat temeiul juridic mentionat in adv...este incorect in sensul ca activ de dactilograf-birou adm nu se regaseste la art.40,68 anexa1 din ord.50/1990."
Am facut contestatie si am depus o alta adv in care se specifica "perioada....,avand functia de dactilograf a fost incadrat in gr.II de mca in procent de 100% conf.nominalizarii efectuate prin Decizia nr,18/06.05.1993 iar la temeiul juridic sunt mentionate L49/1992; Ord125/1990 art.3 anexa2; HG 559/1990 art.2 respectiv Ordin MIChP 969/1990 anexa art.3,5.Mentionez ca respingerea am primit-o in scris,prin posta.

Atat deocamdata,pe ziua de maine am primit solicitare de a ma prezenta la CJP,banuiesc ca in legatura cu contestatia.

Voi reveni cu informatiile primite.

Inca odata va multumesc pentru amabilitate si va doresc o seara placuta :)
Daca CJP isi mentine precizarea puteti deschide actiune in instanta impotriva acesteia. Va trebui sa depuneti la chemarea in judecata copii dupa decizie, dar si dupa hot.CA al firmei prin care functia de dactilograf a fost mentionata in gr.II-a (cu referire la prevederea din HG conform careia rest personal din cadrul MIChP neincadrat/ nenominalizat in gr.I a de munca, beneficiaza de grupa a 2-a de munca).
Buna ziua...

Multumesc pentru amabilitate....intre timp s-a rezolvat situatia si am primit si decizia.

Mai demult stiam ca in cadrul Avocanet exista un serviciu de calcul al cuantumului pensiei. Cu respect as dori sa va intreb daca mai exista acest serviciu si daca da,care este modalitatea de a beneficia (desigur...copii dupa toate actele,firma de curierat agreata,tariful prestatiei si modalitatea de plata).

O zi frumoasa in continuare...:)
ELISABETA PETRI a scris:

Mai demult stiam ca in cadrul Avocanet exista un serviciu de calcul al cuantumului pensiei. Cu respect as dori sa va intreb daca mai exista acest serviciu si daca da,care este modalitatea de a beneficia (desigur...copii dupa toate actele,firma de curierat agreata,tariful prestatiei si modalitatea de plata).

Un astfel de serviciu nu există.

Alte discuții în legătură

Adeverinta conform ord.50/1990 canca canca Am lucrat in mediu radioactiv incepind cu 14.04.1988 pina 30.05.1992. in respectiva perioada am fost incadrata in gr.I. Mi s-a eliberat adeverinta de la ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri carte de munca Bersfil Bersfil CJP imi refuza recunoasterea Grupei I de Munca , trecuta prin mai multe inscrisuri in Cartea de Munca (conform anexei I pct 25 Ord 50/1990 - in dreptul ... (vezi toată discuția)
Lipsa stagiu asimilat + perioada realizata in gr. 2 de munca andad andad Tatal meu a primit Decizia de recalculare a pensiei pt. limita de varsta pe 24.06.2010, va rog ce trebuie sa fac daca am sesizat ca la pct.F lipseste stagiul ... (vezi toată discuția)