avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

1. Statul Roman en 1996 a retrocedat tatalui meu 6,23ha vie, in folosinta reala a carora a intrat en 2002. Tot en 2002, in urma decesului sau, fiind unica lui fiica le-am mostenit. Intreaga suprafata, care se situeaza in extravilanul unui sat din regiunea Buzau, am dat-o in arenda la o societate si am facut cadastrul. In 2004 am fost citata intr-un proces cu inca alte 8 persoane de catre un cetatean care cerea reconstituirea proprietatii lui luand de la fiecare dintre noi cate ceva. De la mine a fost 1,8ha.
Comuna mi-a propus aceiasi suprafata in teren agricol si in alta parte. Nu am acceptat.
Cum ati proceda in locul meu pentru a recupera cele 1,8ha vie?
Cel mai recent răspuns: anca111 , utilizator 10:16, 16 Mai 2017
Mergeti in instanta unde nu se stie daca veti castiga, veti irosi timp bani si nervi sau acceptati oferta facuta de primarie. Astea sunt raspunsurile, nu ne putem pune in locul dvs , alegerea va apartine.
Ar fi trebuit poate sa aceeptati oferta primariei,in instanta pe actiune in revendicare imobliliara se va ajunge la comparatia titlurilor de proprietate.
Ce intelegeti prin comparatia titlurilor de proprietate?
Adica se compara titlurile de proprietate ale partilor din proces,va avea castig de cauza cel al al carui titlu de proprietate este preferabil in raport cu titlurile celorlalti.
Incercati sa ajungeti totusi la o intelegere cu primaria... Ati face economie de timp, nervi si bani...

Alte discuții în legătură

In 1050 am cumparat un teren" loc de casa in vatra satului" criss_2009 criss_2009 in 1950 am cumparat un teren .in actul de cumparare este specificat LOC DE CASA IN VATRA SATULUI. in 1991 am facut cerere de reconstituire a dreptului de ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie irinel29 irinel29 Buna ziua! Reprezint o societate agricola infiintata in baza legii 36/1991. Avem o contradictie cu primaria din localitate, noi administram majoritatea ... (vezi toată discuția)
2 titluri de proprietate pe aceleasi suprafete rolex rolex In anul 2001 mi s/a reconstituit in baza Legii 1/2000 suprafata de 20 ha. Mi s/a intocmit Titlul de Proprietate si am inscris suprafata in Cartea ... (vezi toată discuția)