avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... punere in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

punere in posesie

Buna ziua!
Reprezint o societate agricola infiintata in baza legii 36/1991. Avem o contradictie cu primaria din localitate, noi administram majoritatea terenului agricol din localitate, proprietate a locuitorilor, membrii asociati si terenul tot pe teritoriul satului nostru.Primaria a eliberat adeverinte persoanelor din alte sate dar aceeasi comuna dupa bunul plac in urma carora s-a facut cadastru peteritoriul satului nostru, nefiind exces de teren agricol, ne-am trezit cu persoanedin satele vecine puse in posesie la noi.
Va rog sa imi spuneti daca as actiona primaria in instanta as avea castig de cauza sa se anuleze cadastru?
Cel mai recent răspuns: irinel29 , utilizator 19:45, 19 Decembrie 2012
primaria in cauza, sa inteleg ca a intocmit schitele cadastrale - planurile parcelare ale tarlalelor.
in acestea se inscriu numai proprietarii de teren carora li s-a eliberat Titlurile de proprietate.
dumneavoastra spuneti ca administrati majoritatea terenului agricol din sat.
societatea agrigola infiintata in baza legii 36/1991 a incheiat contracte de arendare cu proprietarii de teren?
faceti o comparatie intre suprafata de teren existenta la fata locului, cea pe care societatea o administreaza, si cea inscrisa in documentele de proprietate.
sigur exista neconcordante.
in instanta, primaria stie cum sa se scoata.
trebuie, efectiv sa existe mai multe documente.....
verificati ce v-am spus mai sus
succes
societatea nu are contracte de arenda pentru ca in 1992 oamenii s-au inscris pe baza mai mult a adeverintelor de la primarie dar fara plan parcelar,dupa aceea eliberandu-se titluri tot fara plan parceler sau vecini si pe majoritatea titlurilor se specifica "societatea agricola".Nu s-au intocmit planuri parcelare pe trenul despre care vorbesc,poat doar pe cel pe care l-au cadastrat aprox. 40 ha din 1300ha. Nu exista exces de teren agricol, il administram de 20 de ani, ce avem in acte exista si fizic.
Multumesc! Va mai intreb o data: dupa parerea dvs.credeti ca am sanse in instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseli in titlu de proprietate agromav agromav arenda cca 100 hectare,in tarlaua x,parcela y sunt 2 proprietari cu acte in regula(adica,in tarlaua x,parcela 1,o persoana cu suprafata de 0.50 ha,si alta ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare a titlului de proprietate andrufl andrufl Buna ziua, Am marea rugaminte sa ma ajutati intr-o problema destul de urgenta. Bunica mea, conform legii 18/1991, a revendicat terenurile ce-i revin de ... (vezi toată discuția)
Retrocedare terenuri Kasi Kasi Buna ziua, De multi ani tot asteptam dupa primaria unui sat din Craiova sa fim pus in posesie pe niste terenuri agricole pe care era proprietar strabunicul ... (vezi toată discuția)