avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Retrocedare terenuri
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Retrocedare terenuri

Buna ziua,

De multi ani tot asteptam dupa primaria unui sat din Craiova sa fim pus in posesie pe niste terenuri agricole pe care era proprietar strabunicul meu. Din pacate bunicul si tatal meu au murit inainte sa intre in posesia acestor terenuri astfel incat in 2016 am reluat eu discutiile de retrocedare cu primaria.

Sunt in total 3 suprafete, una de 9ha, una de 6ha si una de 1ha, insa primaria a divizat aceste suprafete pe mai multe tarlale, in terenuri de 2-3ha, astfel incat sunt vreo 6-7 terenuri in posesia carora ar trebui sa intram.
Practic se stiu tarlalele si suprafetele, se cunosc mostenitorii si s-a emis pana acum doar un titlu de proprietate pe un teren de 2.5ha.

In 2016 am primit ca raspuns de la primarie ca pe restul suprafetelor nu poate fi emis titlu de proprietate deoarece nu s-a efectuat planul parcelar pe tarlalele unde ni s-a facut retrocedarea si inca nu putem fi pusi in posesie pe intreaga suprafata, acest lucru urmand sa se intample dupa efectuarea planului parcelar.

Anul acesta am reluat discutiile sperand ca acum sa fie totul in ordine insa surpriza, nu s-a schimbat absolut nimic, in continuare nu sunt facute planurile parcelare si conform primariei nu exista un termen ptr acest lucru. Practic in 10-15 ani de cand familia mea tot incearca sa intre in posesia terenurilor, din 16ha, ne-au fost retrocedate doar 2.5ha, restul asteapta dupa realizarea planului parcelar.
Ce optiuni as avea in aceasta situatie? Pe principiul acesta pot sa astept mult si bine si dupa alti 5 ani primaria tot nu va avea planul parcelar efectuat, si noi tot nu o sa primim titlurile de proprietate pe terenuri.

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Eliberare plan parcelar m_dumi m_dumi am depus cerere la primarie pentru eliberarea unei copii a unui plan parcelar pentru o anumita tarla si o anumita parcela, fiindu-mi necesara pentru efectuarea ... (vezi toată discuția)
Masuratoare dinu_v dinu_v masuratoare parcelei fara ca proprietarul sau detinatorul titlului de proprietate sa fie anuntat si mutarea acestuia in alt loc decat cum este pe titlu este ... (vezi toată discuția)
Greseli in titlu de proprietate agromav agromav arenda cca 100 hectare,in tarlaua x,parcela y sunt 2 proprietari cu acte in regula(adica,in tarlaua x,parcela 1,o persoana cu suprafata de 0.50 ha,si alta ... (vezi toată discuția)