Indicat ar fi sa expuneti mai clar faptele, imprejurarile si calitatea persoanelor implicate, caci poate este incidenta o alta infractiune. Pentru ca daca ati facut dvs. incadrarea faptei (respectiv calomnie, pe ncp) automat "ati inchis discutia" din start, fapta fiind dezincriminata.
Ma refeream daca un angajat vb despre un angajator, ca il protejeaza pe un alt angajat si ca il sustine in functie si ca primeste bunuri materiale de la nagajat, barfindul pe angajator prin toata institutia.
Dacă angajatorul se simte lezat de acele vorbe fără temeiși acele bârfe, cum le numiți, și consideră că prin acestea i s-a creat un prejudiciu, poate acționa angajatul respectiv la instanța civilă, solicitând daune morale și, desigur, va fi necesar să facă dovada prejudiciului. Totuși, poate că înainte de orice acțiune ar putea să discute cu angajatul și să îii ceara să înceteze aceste fapte, și în măsura în care le-a născocit și nu au suport real, chiar să le dezmintă. Nu este imposibil, iar oamenii pot înțelege uneori și de vorbă bună.
Reclamatii nefondate
marius_cj
intrebare: functionar public care lucreaza intr-o primarie, are atributii de control pe teren intr-o arie mare de domenii, locuieste intr-un bloc al primariei, ... (vezi toată discuția)