intrebare: functionar public care lucreaza intr-o primarie, are atributii de control pe teren intr-o arie mare de domenii, locuieste intr-un bloc al primariei, unde nu se intelege bine cu 2 vecini care il reclama nefondat la sefii lui ierarhici si chiar se inscriu in audienta la primar pentru diverse abuzuri facute de acesta in bloc (ca si-a reclamat vecinii la primarie cu diverse chestiuni, ca nu se intelege cu acestia, etc.). Le poate da in judecata pe aceste doua persoane pentru ca practic il hartuiesc la serviciu prin faptul ca-l tot reclama pe acolo si nu cu chestiuni legate de cum isi face acesta treaba ca functionar public? Plus ca a fost amenintat de respectivele persoane ca-l vor face sa-si piarda serviciul si locuinta si cu ceea ce-l reclama sunt doar povesti si minciuni nascocite, nu au ceva concret care sa poata fi dovedit cu probe (inafara de marturiile mincinoase a 2-3 vecini, prieteni de familie cu acestia)
Potrivit art. 72 din Codul civil, orice persoană are dreptul la respectarea demnităţii sale.
Este interzisă orice atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane, fără consimţământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75 C.civ.
Daune morale
clyde2010
In baza carui articol din CpC pot solicita daune morale aduse \"onoarei,demnitatii sau reputatiei\" mele(titulatura cf.OUG 80)? Si ce sanse am? Cam ce probe ar ... (vezi toată discuția)
Acuzatie calomnie
johnyx89
Am un site pe care am publicat un interviu luat unei persoane despre un fost preot care a declarat in urma cu 4 ani ca este homosexual, apoi a plecat in italia ... (vezi toată discuția)