avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea c.i.m. dupa comunicarea deciziei asupra ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea c.i.m. dupa comunicarea deciziei asupra capacitatii de munca invaliditate gradul III

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

O salariata a depus la secretariatul institutiei decizie medicala asupra capacitatii de munca incadrandu-se in grad de invaliditatate de gr. III - termen de revizuire septembrie 2017.
Are concediu medical pana pe data de 18.09.2016.
In ce baza ii incetez contractul de munca? A deciziei medicale sau a deciziei emise de casa de pensii. Si pana la emiterea deciziei de catre casa de pensii cum ar trebui sa figureze.

Cu multumiri anticipate,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:12, 22 Ianuarie 2018
In speta, incetarea c.i.m. va avea loc de drept la data comunicarii deciziei de pensionare de invaliditate gradul III, conform art.56 alin.1 lit.c C.mun.

Art. 56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;
.....

Pana pe data de 18.09.2016 va figura in concediu emdical, dupa care va reveni la munca pana la comunicarea deciziei de pensionare.

In baza deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul III i se va modifica durata timpului de munca la 4 ore/zi prin incheierea unui act aditional la c.i.m.
Buna ziua,
O persoana care are decizie medicala asupra capacitatii de munca cu incadrare in gradul de invaliditate 3 (termen revizuire oct. 2018) care este angajata cu 4 ore, se incadreaza la exceptii privind calculul contributiilor CAS/CASS sau se aplica la 1900 lei? In afara de aceasta decizie medicala, trebuie sa existe si decizie de pensionare sau este echivalent?
Multumesc
Se aplica la 1900 lei , contributiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, Daca o persoana a obtinut de la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca, decizia medicala asupra capacitatii de munca cu data de ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala hogye lavinia hogye lavinia Ce pasi trebuie sa intreprinda o societate dupa ce primeste de la angajat decizia medicala de incapaciate de munca ? (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare grad de invaliditate ii MariaRamona MariaRamona Am un salariat care astazi a adus decizia de pensionare grad de invaliditate II. Cu ce data ii incetez contractul de munca, daca in decizie scrie ca el este ... (vezi toată discuția)