avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisie presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisie presedinte

Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce solutie gasiti:
Deoarece s-a implinit termenul de 2 ani pentru care am fost aleasa predesinte de bloc am convocat Adunarea generala a proprietarilor in data de 08.09.2016 cu ordinea de zi: alegere presedinte:alegerea comitetului executiv;diverse. Deoarece la prima convocare eram doar 8 membrii din1 9 conform legii am reconvocat sedinta in termen maxim de 10 zile de la prima sedintaadica in dat de 08.09.2016. cu mentiunea ca se poate ca cei care nu doresc sau niu pot sda imputerniceasca pe cineva,Cu toate ca acesta afost afisat la vedere si am lasat si formulare de imputrnicire in posta nu am primit decat 1 singur formular si 4 persoane la sedinta.Deoarece am vazut atata lipsa de dezinteres am ales sa imi dau demisia din functia de presedinte.Nu accept ca nimeni nu doreste sa isi "piarda timpul cu prostii" iar eu sa le fac pe toate in bloc..inclusiv treaba cenzorului care nu a verificat niciodata nici un act. eu am verificat listele administratorului.si chiar pe ultimii 5 ani..Am scris in demisia pe care am facut-o ca pana la alegeri d-nul vicepresedinte sa preia aceasta functie.El nu doreste acest lucru.Ce fac? Cui predau actele,stampila? La banca doresc sa duc aceasta demisie pentru a mi se retrage token-ul;cardul ;dreptul asuprea contului asociatiei. Va rog sa imi spuneti ce pot face in situatia data?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 20:27, 20 Septembrie 2016
Inainte de convocarea AG trebuia sa discutati toate aceste probleme intr-o sedinta de com. ex. O puteti face si acum, dupa AG cand nu ati rezolvat nimic.
Bun, la o asa asociatie, sigur ca tre' sa se gaseasca un "prost" care sa le faca pe toate. Cunoastem fenomenul.
In sedinta de comitet, inregistrati demisia si efectuati toate cele scrise mai sus, intocmiti un PV cu cele consemnate, predati tot ce aveti de predat, mergeti la banca cu administratorul, intocmiti formalitatile si o sa va blocati un pic activitatea cu banca si cu asta basta.
Nu lasati numai administratorul sa lucreze de unul singur. Abia acum o sa-si intre in drepturi si cenzorul... Ei cred ca glumiti cu demisia!
Succes!
Cred ca pot sa inteleg ce simtiti, dar nu sunt neaparat de acord cu ideea de rezolvare pe care o aveti. Ideea asta ar insemna ca singura persoana care se mai ocupa de asociatia in care locuiti sa o lase de izbeliste. Locuiti totusi acolo, nu?

Eu cred ca legea va ajuta si daca sunteti singura sau una dintre putinele persoane interesate. Doar sa aveti grija sa o folositi in interesul dumneavoastra si al asociatiei, in acelasi timp.
Pentru ca verificarea listelor singura timp de 5 ani cu siguranta nu se incadreaza la interes al dumneavoastra. A fost totusi o alegere poate neinspirata pe care o puteti lasa in urma.

Ca sa va dau un exemplu de folosire a legii in interesul dumneavoastra si al asociatiei, pentru a depasi problema verificarii listelor: la ultima Adunare Generala, in 5 persoane puteati cadea foarte usor de acord asupra angajarii unui cenzor extern, care sa verifice listele. Mult mai usor decat daca ar fi fost toti 19 proprietari prezenti. Aceasta decizie, luata in 5, ar fi fost obligatorie pentru toti cei care locuiesc in imobil (membri ai asociatiei sau nu, prezenti la Adunarea Generala sau nu). Si nu, nu i-ati fi obligat in niciun fel, ci ei au fost cei care v-au oferit/cedat acest drept.
Este in interesul dvs anagajarea unui cenzor extern? Da, pentru ca veti avea cine sa verifice listele in locul dvs. Este in interesul asociatiei de proprietari sa angajati un cenzor extern? Daca alternativa este sa ramana asociatia si fara presedinte, eu zic ca prefer un presedinte implicat si un cenzor care verifica cu simt de raspundere.

Daca va este util, sunt sigur ca suntem mai multi aici pe forum care va putem recomanda un cenzor extern care sa isi faca treaba bine.

As putea cu siguranta continua lista de lucruri pe care le puteti face cu usurinta de una singura sau impreuna cu cei cativa interesati pentru a va face sarcina mai usoara si, in acelasi timp, asociatia de proprietari una frumoasa, prospera si in care sa va faca placere sa locuiti.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2016
Aviziero, Contabil
Eu as convoca comitetul si as propune marirea salariilor.Apoi as afisa la avizier....sa vedeti cum isi amintesc toti ca fac parte din asociatie....
Buna ziua,
Din pacate, la majoritatea asociatiilor de proprietari se intampla acest fenomen. Adica pe nimeni nu inetereseaza nimic, nimeni nu face nimica, dar de vorbit, barfit, toti sunt buni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Demisie 2 cenzori din 3 popescu75 popescu75 Buna ziua, Ce se intampla atunci cand isi dau demisia 2 din cei 3 cenzori ai unei Asociatie de proprietari ? Poate sa functioneze cu un singur ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de mandat pentru cenzor doina99 doina99 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce temei legal avem pentru rezilierea contractului d e mandat al cenzorului care face greseli grave in mod ... (vezi toată discuția)