avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor lunar - sot supravietuitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor lunar - sot supravietuitor

Buna ziua,

Unei cunostinte i-a murit sotul. Dansa nu a implinit varsta de pensionare inca (mai are 2 ani). Dupa moartea sotului, aceasta a beneficiat de pensie de urmas 6 luni. In momentul acesta nu are niciun venit. Exista vreun ajutor sau o pensie speciala de care poate beneficia pana la pensionare?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:56, 15 Septembrie 2016
Sa apeleze la primirie pentru obtinerea unui ajutor social

LEGE nr. 416 din 18 iulie 2001 privind venitul minim garantat
ART. 1
(1) Familiile şi persoanele singure, cetăteni români, au dreptul la un venit minim garantat ca forma de asistentă socială.
(2) Venitul minim garantat se asigura prin acordarea ajutorului social lunar, în conditiile prevăzute de prezenta lege

[ link extern ]

Mai multe informatii gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate cammelyu cammelyu buna seara am si eu o intrebare legata de pensionarea pe caz de boala. Am o vecina in varsta de 74 de ani care beneficiaza de o pensie de ... (vezi toată discuția)
Ajutor material si scutire impozit tiberiuborsa tiberiuborsa persoana singura fara venit (venit = 0), sotul decedat in 2014 (fost pensionar), conform legii nu poate beneficia de pensie de urmas decat la implinirea ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sau pensionare la virsta standard nemrodica nemrodica rodica : in februarie 2011 implinesc 57 ani am o vechime in munca de 25 ani si 4 copii nascuti si ingrijiti inurma a 2 operatii la ambele picioare nu am putut ... (vezi toată discuția)