avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinere autorizatie de constructie cu precontract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinere autorizatie de constructie cu precontract vanzare-cumparare

Buna ziua.Va rog frumos sa-mi spuneti daca se poate obtine autorizatie de constructie pe baza precontractului de vanzare-cumparare incheiat.
La concret: eu vand un teren unui cumparator.Cumparatorul imi achita un avans si 2 apartamente care sunt inca in constuctie avand termen de finalizare ianuarie 2017.Daca se face precontract (promisiune) de vanzare cumparare, poate cumparatorul sa demareze cu cele necesare pentru obtinerea autorizatiei de constructie pe numele sau???.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Danilo1976 , utilizator 11:43, 16 Septembrie 2016
nu. D c? pentru ca precontractul nu transfera dreptul de proprietate, precontractul este o obligatie de a face, adica va obligati sa i vindeti. Autorizatia de construire se elibereaza pe numele proprietarului terenului...concluzia o trageti dvs .
dar alta varianta legala, astfel incat sa poate obtine autorizatia pe numele cumparatorului exista?.
ce varianta legala daca v-am sus ca nu se poate!? sa inventam una? nu intelegeti ca proprietarul terenului este si cel care obtine PE NUMELE LUI AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE?!
Sa stiti ca si eu as vrea sa construiesc in curtea lui Nastase la Cornu, ce credeti mi o da Primaria de la Cornu autorizatie?! Cam asa puneti problema.
CA SA CONCLUZIONAM NU SE POATE.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Se pare ca exista totusi o varianta perfect legala ,Se face contract de vanzare-cumparare cu ipoteca pentru valoarea datorata(cele 2 apartamente).Astfel cumpartorul poate demara obtinerea avizelor pentru autorizatie de construire pe numele sau.

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie nou (mansarda) fm_2511 fm_2511 Buna Am construit o mansarda (cu banii mei) peste casa parintilor mei care sunt proprietari pe casa si teren. Autorizatia de constructie si restul ... (vezi toată discuția)
Obtinere autorizatie de construire NINA DAVERA NINA DAVERA Buna ziua, Urmeaza sa inchei la notar o promisiune de vanzare-cumparare in care eu sunt promitent vanzator si voi incasa un avans. Promitentul cumparator ... (vezi toată discuția)
Se poate construi pe proprietatea altcuiva cu acordul sau? bugsy_io bugsy_io Buna ziua! Am o parcela de teren pe numele meu si doresc sa le construiesc socrilor o locuinta. Normal dupa bunul mers al lucrurilor ar trebui sa fac ... (vezi toată discuția)