avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... OBTINERE AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

OBTINERE AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE

Buna ziua,
Urmeaza sa inchei la notar o promisiune de vanzare-cumparare in care eu sunt promitent vanzator si voi incasa un avans.
Promitentul cumparator doreste sa faca demersurile in vederea obtinerii autorizatiei de constructie insa stiu ca nu poate face in numele lui,avand in vedere ca nu e proprietar.
Intrebarea mea este care ar fi varianta legala in care el ar putea face aceste demersuri in numele meu ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: NINA DAVERA , utilizator 14:44, 14 Februarie 2018
Teoretic, printr-o procura, prin care il imputerniciti sa obtina autorizatia de construire.
Intrebarea e de ce nu obtine cumparatorul pentru sine autorizatia de construire, dupa incheierea vanzarii.
Va multumesc frumos pentru raspunsul oferit cu promtitudine! Se pare ca promitentul cumparator nu vrea sa.si asume niciun risc,fiind dezvoltator imobiliar vrea sa se asigure ca va obtine sigur autorizatia!O zi placuta!
Pai ce risc ar putea sa isi asume? Mi se pare ca se scarpina la urechea stanga, cu mana dreapta.
Autorizatia va fi eliberata pe numele dvs.
Daca nu ati apucat sa perfectati contractul de vanzare cumparare, intrucat autorizatia nu a facut obiectul promisiunii de vanzare, trebuie incheiat un alt antecontract.
Daca ati apucat sa incheiati vanzarea, ulterior trebuie sa ii itransmiteti autorizatia de construire. O sa fie o groaza de discutii la Primarie, pentru ca dupa incheiera vanzarii, cumpatarorul are termen 30 de zile sa inregistreze fiscal si agricol proprietatea nou dobandita. Iar autorizatia de construire nu poate fi eliberata asa curand. Si practic o sa fie inregistrata la Primarie o cerere pentru eliberarea autorizatiei de construie pe numele dvs (vechiul proprietar), in contitiile in care la momentul actual proprietar al terenului este altul....
Niste complicatii, incurcaturi si umblaturi inutile pentru o asa-zisa precautie nejustificata.
Deocamdata nu am incheiat nici promisiunea. Urmeaza sa mergem la notar in vederea perfectarii...ar avea toate documentele care sa le asigure obtinerea autorizatiei (urbanism,pud,avize de la autoritati)...dar se pare ca sunt dispusi sa piarda un avans doar ca sa se asigure ca va fi ok obtinerea acesteia...multumesc inca odata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere autorizatie de constructie cu precontract vanzare-cumparare Danilo1976 Danilo1976 Buna ziua.Va rog frumos sa-mi spuneti daca se poate obtine autorizatie de constructie pe baza precontractului de vanzare-cumparare incheiat. La concret: eu ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Renuntare antecontract vanzare cumparare Razvan112 Razvan112 Buna ziua, Am facut un antecontract vanzare cumparare si doresc rezilierea acestuia. In antecontract sunt stipulate urmatoarele: \"In cazul in care ... (vezi toată discuția)