avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare constructie nou (mansarda)
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare constructie nou (mansarda)

Buna

Am construit o mansarda (cu banii mei) peste casa parintilor mei care sunt proprietari pe casa si teren. Autorizatia de constructie si restul documentelor au fost emise pe numele parintilor mei. Am obtinut de la Primarie procesul verbal de receptie si Certificatul de atestare a constructiei si urmeaza sa efectuez demersurile pt intabularea mansardei in CF.
Exista vreo modalitate prin care pot intabula mansarda direct pe numele meu, fara a o intabula mai intai pe numele parintilor mei si apoi donatie/vanzare-cumparare pe numele meu? (din niste discutii am auzit ca ar exista o varianta prin care parintii mei ar putea da o declaratie notariala cum ca mansarda s-a construit cu banii mei si s-ar putea intabula in CF pe numele meu cu indiviziune...nu stiu exact daca acesta e termenul; insa as dori niste pareri avizate daca e posibila varianta aceasta)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 14:42, 17 Iulie 2013
Tinand cont ca,autorizatia de construire este pe numele tatalui, proprietar este tatal. Singura modalitatea prin care puteti deveni proprietarul mansardei este transferul de proprietate prin contract de vanzare-cumparare sau donatie ( donatia este riscanta daca mai aveti frati) .
Discutia cu declaratia notariala din partea tatalui si intabularea direct pe numele dvs. nu are nici un suport legal!
In cartea funciara dreptul de proprietate se inscrie in baza actului de proprietate, in cazul dvs. autorizatia de construire si pe numele titularului, respectiv tatal dvs.
Ceea ce ati auzit despre indiviziune se refera la faptul ca se face intabularea mansardei pe numele tatalui, se face apartamentarea casei (adica "despartirea" parterului de etaj, rezultand 2 imobile) si ulterior tatal dvs. va vinde mansarda impreuna cu o cota indiviza din partile comune in indiviziune (holul prin care dvs. urcati la etaj, etc.). Totodata, va va constitui si un drept de trecere pe teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansarda boc - cum pot obtine intabularea flpmihai flpmihai Buna ziua. In prezent detin o mansarda in Iasi, construita de SC Grup 5 Constructii Instalatii Montaj SRL. Am un act de vanzare-cumparare incheiat intre ... (vezi toată discuția)
Intabulare mansarda petunie petunie Buna ziua Am urmatoarea problema: In anul 2001 ne-am extins apartamentul la mansarda blocului unde locuiam. Am obtinut autorizatie de constructie pe baza ... (vezi toată discuția)
Constructie mansarda ContSters147676 ContSters147676 La blocul unde domiciliez asociatia de proprietari a semnat un contract de comodat cu o firma in vederea constructiei unei mansarde. Mansarda urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)