avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constructie mansarda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constructie mansarda

La blocul unde domiciliez asociatia de proprietari a semnat un contract de comodat cu o firma in vederea constructiei unei mansarde. Mansarda urmeaza a fi intabulata in scopul vanzarii fapt ce va duce la reducerea cotei indivize si a terenului dat in folosinta pentru fiecare apartamant. Daca 4 proprietari nu si-au dat acordul in vederea constructie mansardei si cedarii unei cote parti din cota indiviza si a terenului aflat in folosinta se poate intabula aceasta mansarda? Mentionez faptul ca apartamentul meu este ipotecat in favoarea unei banci, iar banca nu este deacor cu reducerea cotei indivize si a terenului dat in folosinta odata cu cumpararea apartamentului. Este legal ca primaria sa autorizeze constructia mansardei si intabularea acesteia prin reducerea cotei indivize si a terenului dat in folosinta in baza contractului de vanzare - cumparare? conform art 41 din legea 230/2007 modificarile constructive si utilizarea spatiilor comune se face cu acordul proprietarilor direct afectati. conform art 40 din legea 50/ 1991 cota indiviza si ternul dat in folosinta se vor reduce in functie de suprafata construita.
Ce le mai trece prin cap unora! ca sa poata intabula mansarda au chemat o parte din vecini la notariat care au declarat ca cedeaza cota indiviza aferenta terasei blocului societatii ce a construit mansarda. De la OCPI mi-au spus ca nu imi afecteza cota indiviza si nici cota de teren data in folosinta. Ma intreb daca in Romania s-au schimbat notiunile de drept si a inceput cineva sa imparta cota indiviza? Daca este posibil sa imparti cota indiviza pot si eu sa inchid o parte din casa scarii?
Ultima modificare: Luni, 31 Mai 2010
ContSters147676, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:31, 26 Mai 2010
In situatia in care ,un singur proprietar nu agreaza ideea si nu semneaza documentele notariale,nu sunt intrunite conditiile imperios impuse si prevazute ,pe cale de consecinta ,nu pot fi demarate formalitati legale pentru constructie mansarda
Fara acordul tuturor proprietarilor nu se poate nici edifica si nici intabula ulterior constructia. Primaria nu poate da autorizatia de constructie reducand astfel cotele indivize ale patilor si ducand la modificarea actelor de proprietate ale locatarilor ....FARA ACORDUL ACESTORA EXPRES.
Teoretic @ynocentta si @hornea alina au dreptate . Practic, traim in Romania si orice este posibil mai ales cand este vorba de autoritati corupte.
Citeste aici : [ link extern ] / .

Retine faptul ca mansarda a fost intabulata DUPA anularea autorizatiei de construire de catre Tribunalul Bucuresti . Da , ati citit bine: intabularea s-a realizat dupa pronuntarea sentintei . Ce valoare are acea intabulare ? ZERO barat. Dar cui ii pasa.? Constructorul a luat banii ,fraierii au ramas cu tzeapa..

Sfatul meu : cei 4 care sunteti impotriva angajativa URGENT un avocat ! Daca inca nu au obtinut autorizatia de construire aveti o sansa mare sa impiedicati constructia.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
gikurtu, utilizator
gikurtu a scris:

Teoretic @ynocentta si @hornea alina au dreptate . Practic, traim in Romania si orice este posibil mai ales cand este vorba de autoritati corupte.
Citeste aici : [ link extern ] / .


Chiar daca apreciati dreptatea numai teoretic,in instanta orice parte interesata,care probeaza sitiuatia reala,incalcarea dispozitiilor in domeniu,
beneficiaza de hotarare reparatorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare mansarda petunie petunie Buna ziua Am urmatoarea problema: In anul 2001 ne-am extins apartamentul la mansarda blocului unde locuiam. Am obtinut autorizatie de constructie pe baza ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie nou (mansarda) fm_2511 fm_2511 Buna Am construit o mansarda (cu banii mei) peste casa parintilor mei care sunt proprietari pe casa si teren. Autorizatia de constructie si restul ... (vezi toată discuția)
Intabulare mansarda DANNYDANIYEL DANNYDANIYEL Ce le mai trece prin cap unora! ca sa poata intabula mansarda au chemat o parte din vecini la notariat care au declarat ca cedeaza cota indiviza ... (vezi toată discuția)