avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită raportat in biroul de credit desi creditorul a cerut ...
Discuție deschisă în Executare silită

raportat in biroul de credit desi creditorul a cerut executorului inchiderea dosarului

este lagal ca un creditor sa ma raporteze in biroul de credit dupa ce in prealabil a facut o cerere la executor prin care solicita incetarea executarii silite?
au cerut incetarea executarii deoarece creditul era prescris si eu deja ma adresasem in instanta cu o contestatie la executare.aceasta nu a mai fost finalizata deoarece si-au retras executarea.acum am avzut ca sunt in biroul de credit iar ei au motivat ca :"prescriptia nu stinge insusi dreptul subiectiv,ci doar dreptul creditorului de a-l putea obliga pe debitor sa-si execute obligatia."
cu alte cuvinte acesti indivizi m-au raportat din 4 in 4 ani in biroul de credit si continua sa actualizeze aceste informatii din biroul de credit din 2 in 2 luni.
deci toata viata voi fi in biroul de credit adac se merge pe aceasta premisa.
ce drept mai pot invoca din moment ce executorul mi-a spus ca nu mai am niciio datorie si executarea a fost inchisa.
Cel mai recent răspuns: WhiteDevil , utilizator 12:04, 16 Septembrie 2016
Biroul de credit nu are legătura cu prescripția. Au dreptul să facă raportări.
am vorbit la biroul de credit si mi-au spus ca nu ei fac aceste raportari.ca participantul ( in cazul meu erb retail services) are posibilitatea de a intra si de a face se pare ce vrea si cum vrea el.doamna respectiva nu a stiut sa imi raspunda exact dar m-a indrumat la administratia datelor cu caracter personal.am depus acolo deja o plangere si astept un raspuns.era destul de contrariata si ea de aceasta situatie si mi-a spus ca erau obligati sa ma notifice de fiecare data cand ma raporteaza in biroul de credit, chiar daca este vorba de acelasi ifn si aceeasi suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani din executare gresita cami64 cami64 Buna ziua, La momentul declansarii executarii silite de catre ERB Retail Services pentru un credit de nevoi personale, ANPC a constatat ca eu nu datorez nici ... (vezi toată discuția)
Lnstiintare de executare silita de la firma recuperari creante pentru credit din 2004 marianastamate marianastamate Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In 17.12.2004 am achizitionat 2 telefoane mobile de la Altex cu ajutorul unui card de credit acordat de ... (vezi toată discuția)
Amiabila de la kruk Qyuu Qyuu Am primit de la Kruk o informare amiabila pt o datorie de 2950 ron si scrie asa: \"Datoria d-voastra provine din contractul cu ERB Retail Services IFN SA, din ... (vezi toată discuția)