avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara,

Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie deoarece am nevoie sa fac niste acte pentru un dosar de adoptie si astazi la notar am fost informati ca trebuie sa facem succesiunea dupa decesul tatalui. Tatal meu a decedat in 1992 si dupa aceea mama mea a facut actul de proprietate pe numele ei si a cumparat si casa. Va rog sa mi spuneti daca mai este necesara succesiunea sau nu.

Va multumesc frumos,
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2016
gabriela_iancu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 22:15, 15 Septembrie 2016
daca tatal dvs avea si ate bunuri dezbateti succesiunea. Ce dosar de adoptie aveti? si de ce va trebuie succesiunea dezbatuta dupa tata?
Este vorba de dosar adoptie copil. Ne au spus ca trebuie sa venim cu parintii pentru a da declaratie cum ca sunt de acord sa venim cu copil adoptat si atunci eu am raspuns ca tata a decedat si mama este proprietara si a cumparat si casa. Puteti sa mi spuneti daca mai trebuie sau nu aceasta succesiune? Nu mai avea si alte bunuri.
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2016
gabriela_iancu, utilizator
deci pe romaneste trebuie sa faceti dovada ca aveti unde sa stati. Apartamentul cand a murit tatal dvs era cumparat? stateau cu chirie? procesul verbal de receptie este facut pe numele cui? cum a cumparat mama ? si cand?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propietate incalcata lerchcristina lerchcristina in 1992 sa facut un contract de intretinere unde se specifica ca parinti se dau in intretinere mie lasandu-mi casa si anexele si gradina.In 1997 tata a primit ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire-sora vitrega florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Suntem 3 surori:cea mare nascuta inainte de razboi,iar tatal ei a murit,apoi mama s-a recasatorit, din a doua casatorie au rezultat 2 fete,deci ... (vezi toată discuția)
Mostenire din partea bunicilor carlorely carlorely Parintii tatalui meu sunt decedati in urma cu cativa ani. Nu s-a dezbatut mostenirea pentru ca tatal meu era singurul copil, casa si terenurile ramanand pe ... (vezi toată discuția)