avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere cu permisul suspendat

Buna seara. Am avut permisul de conducere suspendat pentru 30 de zile, am condus in aceasta perioada si cu ocazia unei vizite la politie am recunoscut ca am facut-o. Mi-a fost suspendat din nou dreptul de a conduce, pe perioada cercetarilor, primind dovada fara drept de circulatie. Ce pedeapsa ma paste si sunt sanse sa se scada din pedeapsa perioada in care nu am avut drept de circulatie?
Va multumesc
Am primit 4500 amenda penala , dar se anuleaza in baza art 83 , Amânarea aplicării pedepsei , cu supraveghere timp de 2 ani , si fără anularea permisului. Ce trebuie plătit , sunt cei 400 lei , cheltuieli judecată.

Ciprian iasi a scris:

Buna seara...am aceiasi problema ca dumneavoastra...va rog sa imi spuneti cum sa concluzionat cazul si ce ati rezolvat sau poate aveti un sfat la ce sa ma astept...multumesc

Bună seara! În anul 2019 mi-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile întrucât am depășit viteza legala. Am făcut contestație am scos certificat de grefa și mi-am luat permisul înapoi dar nu m-am prezentat la niciun proces nu am avut avocat am făcut contestația singura. În februarie 2021 am primit o amenda pentru parcare neregulamentara și acum în martie am fost înștiințata ca în momentul primirii amenzii permisul îmi era suspendat întrucât am pierdut procesul. Eu nu am primit acasă nimic sa ma înștiințeze ca am pierdut procesul și acum mi-a fost reținut permisul și mi-a făcut dosar penal. Va rog sa ma lămuriți și pe mine cu ceea ce mi se poate întâmpla la ce sa ma aștept.
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2021
Alexandra Bejan, utilizator
Dvs in calitate de parte in procesul civil, aveati obligatia sa urmariti finalizarea procesului.
Vi s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 335 alin. 2 Cod penal.
Daca veti fi trimisa in judecata si condamnata, permisul se anuleaza.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.
Sincer nu am știu ca trebuie sa urmăresc am mai întrebat și toți mi-au spus sa aștept hârtie acasă..... Mulțumesc pentru răspuns
O intrebare am si eu am fost cu sa cumpar o masina masina nu avea numare iam pus numare sa o pot aduce pana acasa am fost oprit de politie si testat am permis de conducere nu am fost beat sau alte chesti mi a dat fara drept de ciculatie si mi a fost loat permisul si dovada fara drept de circulatie pe ce perioada mi a fost loat permisul aveti ideee ?este prima abatere multumesc

Alte discuții în legătură

Am condus cu permisul suspendat Vecinu Vecinu In data de 22.04.2016 la ora 16:45,eram pe o strada secundara la volanul unei dube si prin fata mea a trecut un echipaj de politie fapt pentru care m-am ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat Daniel93 Daniel93 Salut! Am fost oprit in trafic de catre politia ''Salaj-Zalau'' , am fost testat cu alcooltest rezultatul fiind 0.26.Mi-au suspendat permisul pe 90 zile cu ... (vezi toată discuția)
Ce risc dacă am dosar penal clasat cu permisul reținut dacă sunt prins cu dovada expirată? MrSarakuz MrSarakuz Am un dosar penal pentru autovătămare ce a fost clasat. În curând îmi expiră dovada înlocuitoare a permisului de conducere. Nu am timp să merg să ... (vezi toată discuția)