Buna seara. Am avut permisul de conducere suspendat pentru 30 de zile, am condus in aceasta perioada si cu ocazia unei vizite la politie am recunoscut ca am facut-o. Mi-a fost suspendat din nou dreptul de a conduce, pe perioada cercetarilor, primind dovada fara drept de circulatie. Ce pedeapsa ma paste si sunt sanse sa se scada din pedeapsa perioada in care nu am avut drept de circulatie?
Va multumesc
Singura varianta in care sa nu este anulat permisul este aceea de a nu se ajunge la o solutie de condamnare.
Din acest motiv este recomandabil sa se angajeze imediat avocat in faza de urmărire penala.
Este cineva de aici care a incalcat articolul 335 aliniatul 2 din Codul Penal (conducere autoturism avand permisul suspendat) si a beneficiat de prevederile articolului 111 aliniatul 6 din OUG 195 din 2002?
Mai pe scurt OUG 195/20002 art 111 alin 6 spune ca cei care au incalcat art 335 alini 2 din Codul Penal (conducere autoturism avand permisul suspendat) pot cere prelungirea dreptului de circulatie pana la finalizarea procesului penal. Eu asta inteleg din lege:
"La cererea titularului permisului de conducere reținut în condițiile alin. (1) lit. b) sau ale alin. (4), procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanța de judecată învestită cu soluționarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulație, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea clasării, renunțării la urmărirea penală sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești. Modul de soluționare a cererii de prelungire a dreptului de circulație se comunică și șefului poliției rutiere pe raza căreia s-a comis fapta."
Puteti va rog sa ma indumati, care ar fi procedura? Unde pot sa fac aceasta cerere pentru a mi se prelungi dreptul de circulatie si ce acte mi se pot cere?
Permis suspendat
Daniel93
Salut!
Am fost oprit in trafic de catre politia ''Salaj-Zalau'' , am fost testat cu alcooltest rezultatul fiind 0.26.Mi-au suspendat permisul pe 90 zile cu ... (vezi toată discuția)