Exista vreo modalitate de a grabi acordarea termenului de Apel la Tribunal? Dosarul va pleca marti de la Judecatorie si mi-ar fi util sa se dea termenul cel tarziu vineri la Tribunal pentru ca miercuri ar trebui sa plec din tara. Cum sa procedez?
Buna ziua,
Probabil ca veti primi termen in cateva luni in functie de tribunalul de care tineti.
Pana atunci, inainte de a placa, va sfatuiesc sa imputerniciti pe cineva sa va reprezinte interesele, fie un avocat fie o alta persoana de incredere.
Daca este vorba de avocat veti semna o imputernicire avocationala.
Daca e vorba despre oricine altcineva atunci mergeti la notar sa-i dati imputernicire.
Nu exista si nici nu se poate fixa termen in 3 zile.
In plus avem disp.art.475. n.c.proc.civ. care prevad:
Pregătirea judecăţii apelului
(1) Preşedintele instanţei de apel sau persoana desemnată de acesta, îndată ce primeşte dosarul, va lua, prin rezoluţie, măsuri în vederea repartizării aleatorii la un complet de judecată.
(2) Preşedintele completului de judecată stabileşte primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei preşedintelui instanţei de apel, dispunând citarea părţilor. Dispoziţiile art. 201 alin. (5) şi (6) se aplică în mod corespunzător.
(3) Apelurile principale, incidente şi provocate făcute împotriva aceleiaşi hotărâri vor fi repartizate la acelaşi complet de judecată. Când apelurile au fost repartizate la complete diferite, ultimul complet învestit va dispune pe cale administrativă trimiterea apelului la completul cel dintâi învestit.
Daca plecati din tara aveti posibilitatea sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele in fata instantei de apel.
Imi cer scuze, am omis cateva lucruri din graba. Am obtinut o Ordonanta presedintiala de suplinire acord parasire tara cu copilul. Termenul de apel este pana pe 19, inclusiv. Deci pe 20 ar pleca dosarul catre Tribunal prin agent procedural. Intrebarea mea este daca se poate sa se dea termenul pana pe 23 septembrie la tribunal. Pe 28 septembrie ar trebui sa plecam din tara in vacanta. Daca as putea sa vorbesc la Tribunal cu cineva si mai ales la ce departament.
Imi cer scuze ca nu am expus problema corect de la inceput.
Apel
Alexandrao22
Buna ziua! In data de 29.03.2019 am pierdut un proces pe fond. Avocatul meu a depus apel in 23.04.2019 (aveam termen de apel 10 zile) si de atunci nu s-a mai ... (vezi toată discuția)