avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

tatal fiicei mele a decedat acum un an si jumatate suntem divortatai), de atunci ne straduim sa facem succesiunea, el mai avand o fiica minora reprezentata de mama acesteia, care nu a fost casatorita cu defunctul. Aceasta persoana ne-a dus cu vorba de atata timp, ba ca nu are bani, ba ca nu are timp, etc. Pana la urma s-a hotarat sa faca succesiunea, dar cand a aflat ca nu poate beneficia de nici un ban din averea fetii sale, s-a dat disparuta. Fiica mea sufera de schizofrenie,este sub tratament si este foarte bine (are studii superioare si este cat se poate de lucida), dar beneficiaza de o pensie pe caz de boala si ajutor de handicap, fata sta mai mult la mine, ma ajuta la ferma, a facut o procura pe numele tatalui meu ca s-o reprezinte la notariat care este in alt oras. Problema este acum ca aceasta femeie iar amana succesiunea spunand ca fiica mea este fara discernamant si nu poate face succesiunea. Intre timp ea a incasat chiria pe un apartament de care noi nu am stiut un an si jumatate.
Va rog frumos sa ma sfatuiti, poate sa o scoata pe fiica mea din succesiune tot amanand atata si gasindu-i tot felul de motive? Cum putem proceda ca sa terminam odata cu necazul asta ? ea este stapana deocamdata si pe casa si pe apartament si pe doua terenuri, la ea sunt toate actele,a profitat ca era cu el in casa cand a murit. Este un adevarat cosmar, mereu gaseste cate ceva. Daca scot certificat de la IML ca fata are discernamant, este valabil practic 20 de zile, ma pune sa-l scot degeaba ca tot n-o sa se prezinte in timp util...efectiv isi bate joc de noi... daca e sa mergem in instanta, poate fiica mea sa o dea in judecata. daca asta contesta discernamantul fiicei mele...suntem cu nervii la pamant, va rugam sa ne credeti...si sa ne ajutati cumva...Intrebarea principala este daca poate sa o scoata din succesiune pe vreun motiv
Cel mai recent răspuns: mihaela1964 , utilizator 03:08, 17 Septembrie 2016
mergeti in instanta pentru dezbaterea succesiunii. daca instanta va hotarî fiica dvs daca nu are discenamat va fi pusa sub interdictie si reprezentata in instanta de un tutore.
Buna ziua,
"Sa o scoata din succesiune" nu se poate dar sa intarzie dezbaterea da.
Va sfatuiesc sa mergeti in instanta pentru dezbaterea succesiunii si cealalta mama poate alege sa se prezinte sau nu.
Cat priveste starea de sanatate a fiicei dumneavoastra, daca acest lucru se va solicita si admite de instanta, se va stabili de catre o comisie.
Luati legatura cu un avocat care sa va ajute in aceasta speta.
Dezbaterea succesorala poate fi realizata oricand(succesiunea este deschisa, asadar, prin moartea lui de cujus ).




Nimeni este obligat sa ramana in indivizune.Starea de coproprietate poate fi sistata oricand, pe cale notariala sau pe cale judecatoreasca.



Neacceptarea succesiunii in termen legal ii face pe succesibili straini de succesiuni.


Renuntarea la succesiune vizeaza intreaga succesiune ( este totala ) .


multumesc frumos, asa vom face

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu testament si mostenitori rezervatari Statescu Statescu Buna ziua! Tatal, decedat mai demult. Mama, decedata de aproape un an. Au avut un baiat si o fata, care la randul lor au cate 2 copii, fiecare. Fata are de ... (vezi toată discuția)
Succesiune rami33 rami33 Buna ziua, ma puteti ajuta cu un sfat pentru urmatoarea situatie: bunicii mamei au decedat, succesiunea nu a fost facuta intrucat ceilalti doi frati nu doresc ... (vezi toată discuția)
Imparteala problema intre 5 frati. hopeless1 hopeless1 situatia sta cam asa:bunicii care au decedat acum cativa ani buni au lasat celor 5 fiii pamanturi si o casa la tara.normal ar trebui adunati toti fratii ca sa ... (vezi toată discuția)