avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata zile CO neefectuate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata zile CO neefectuate

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:

O angajata dupa 7 ani a luat decizia de a pleca din societate, in CIM are 22 de zile de CO, a efectuat 9 zile de CO; angajatorul i-a zis ca ii va plati doar 7 zile ca neefectuate
pirima de concediu nu i-a fost acordata

Poate efectua o cerere in care solicita plata integrala a zilelor de co neefectuate precum si plata primei de concediu?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:08, 16 Septembrie 2016
22 de zile sunt raportate la un an calendaristic lucrat .. prin urmare, pentru a sti exact situatia postati care este data incetarii c.i.m.
Data incetarii 4 octombrie 2016
In speta , are dreptul la Co aferent perioadei 01.01.2016 - 04.10.2016

Calculul efectiv este : 22 : 366 x 278 = 16.71 zile lucratoare de CO .. are dreptul la 17 zile lucratoare de CO

Daca efectuat 9 , i se vor compensa 8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna neefectuat oanaportar oanaportar Buna dimineata ! O colega si-a gasit un alt loc de munca mai bine platit la o alta institutie publica. Aceasta nu si-a luat restul de zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Plata concediului neefectuat florin.constantin941@yahoo.com florin.constantin941@yahoo.com Am fost angajata cu contract de munca la o primarie.Am intrat in concediu pentru ingrijirea copilului,dupa care in iunie 2016 am reluat activitatea. In 30 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuate în 2015 din cauza concediului de risc maternal și concediului prenatal Ionela.. Ionela.. Bună seara! Am o întrebare legata de concediul de odihna neefectuat. În 2015 am avut următoarele perioade de concediu medical: 3-30 iunie 2015: 24 ... (vezi toată discuția)