avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata zile CO neefectuate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata zile CO neefectuate

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:

O angajata dupa 7 ani a luat decizia de a pleca din societate, in CIM are 22 de zile de CO, a efectuat 9 zile de CO; angajatorul i-a zis ca ii va plati doar 7 zile ca neefectuate
pirima de concediu nu i-a fost acordata

Poate efectua o cerere in care solicita plata integrala a zilelor de co neefectuate precum si plata primei de concediu?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:08, 16 Septembrie 2016
22 de zile sunt raportate la un an calendaristic lucrat .. prin urmare, pentru a sti exact situatia postati care este data incetarii c.i.m.
Data incetarii 4 octombrie 2016
In speta , are dreptul la Co aferent perioadei 01.01.2016 - 04.10.2016

Calculul efectiv este : 22 : 366 x 278 = 16.71 zile lucratoare de CO .. are dreptul la 17 zile lucratoare de CO

Daca efectuat 9 , i se vor compensa 8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna neefectuat oanaportar oanaportar Buna dimineata ! O colega si-a gasit un alt loc de munca mai bine platit la o alta institutie publica. Aceasta nu si-a luat restul de zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Plata concediului neefectuat florin.constantin941@yahoo.com florin.constantin941@yahoo.com Am fost angajata cu contract de munca la o primarie.Am intrat in concediu pentru ingrijirea copilului,dupa care in iunie 2016 am reluat activitatea. In 30 ... (vezi toată discuția)
Dreptul la zile de concediu de odihna 11Andreea22 11Andreea22 Buna Ziua , Va rog sa imi spuneti la cate zile de concediu de odihna am dreptul pentru perioada 18.06.2015 - 13.10.2015? se iau in calcul si zilele ... (vezi toată discuția)