avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Micsorare salariu asistent medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Micsorare salariu asistent medical

Buna ziua.Desi in urma noii grile de salarizare,salariile din mediul sanitar ar fi trebuit sa creasca,ma confrunt cu o problema:al meu a scazut cu 200lei fata de luna iulie.Mentionez ca in luna august nu am avut concediu sau zile lipsa.
Cel mai recent răspuns: Tete , utilizator 15:23, 16 Septembrie 2016
Ce functie aveti ,unde desfasurati activitate ,aveti grad principal,ce gradatie ?
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator
Asistent medical debutant PL,gradatia B,clasa25.Upu-Smurd
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2016
Tete, utilizator
Salariul dupa grila oug 20/2016 ,in fc de vechimea dvs(de aceea v-am intrebat de gradatie ,banuiesc ca inca nu aveti),pt asist med debutant baza ar trebui sa fie de 1560lei
Daca in iulie dvs aveati un salariu mai mare decat 1560,atunci ramaneati la nivelul iulie,nicicum nu trebuia sa devina mai mic cu 200 lei

In acest sens,prevederea art 3*2al(3)din OUG 57 arata ca :
3) În situaţia în care salariile de bază determinate potrivit alin. (1) sunt mai mici decât cele aferente lunii iulie 2016, se păstrează cele aferente lunii iulie 2016.
Pana in luna iulie inclusiv,salariul de baza era 1825.Din luna august e 1560,asa cum ati zis.Conform OUG nu e legala aceasta micsorare.
Nu este legal asa cum v-am spus salariul trebuia sa ramana la 1825 lei cf art indicat

Alte discuții în legătură

Salarizare rindunica444 rindunica444 Sint asistent medical si va rog sa-mi precizati din ce este compus salariul de baza si salariul tarifar, si care este diferenta intre ele? (vezi toată discuția)
Spor vechime erikkka erikkka Buna ziua. Sunt bugetar si de luna viitoare ar trebui sa primesc un spor de vechime (10 ani). Intrebarea mea este daca mi se va aplica noua grila de salarizare ... (vezi toată discuția)
Calcul sporuri in sanatate buziladiana buziladiana Buna ziua! Am primit recent un Act aditional la Contractul individual de munca in care se mentioneaza urmatoarele - in baza prederilor art.41 din legea nr ... (vezi toată discuția)