Buna ziua, Dupa decesul bunicilor din partea tatalui meu am dorit sa facem taxa de succesiune, dar unica sora care exista a tatalui a refuzat. Mentionez ca in afara de casa batraneasca care a fost construita de bunici restul anexelor plus o alta casa sunt construite de tatal meu impreuna cu mama. Respectiva sora nu a contribuit la inmormantarea celor 2 financiar, de mai bine de 30 de ani este plecata si casatorita. Deci intrebarea mea este cum putem sa incercam sa o convingem sa semneze sau care alta optiune exista. Va multumesc.
Buna ziua,
Daca nu se poate dezbate succesiunea pe cale amiabila la notar atunci va puteti adresa instantei de judecata.
Cei chemati in judecata (ca si sora tatalui dumneavoastra sau alti mostenitori respectiv copiii altor frati decedati ai tatalui) indiferent ca vin sau nu, dosarul se judeca.
Va trebui sa aratati care sunt bunurile ramase de pe urma bunicilor si care sunt bunuri proprii si sa si dovediti cu inscrisuri aceste lucruri.
Mostenire
ALINACOVACI
Imi puteti spune va rog, care este termenul in care se poate dezbate o mostenire, de la decesul unei persoane? Adica, daca exista un termen limita.
Multumesc! (vezi toată discuția)