avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitul pe venitul anual
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitul pe venitul anual

Buna ziua

Am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta. Lucrez cu contract de munca (carte de munca) si am 2 colaborari cu contract. Pentru toate mi se opreste la sursa 16% impozit. Am depus anul acestea declaratiile de venit si am primit o impunere de 130 de lei. Intrabarea mea este: din moment ce platesc 16% pe venit, de ce trebuie sa mai dau o diferenta? Cum se justifica?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:54, 16 Septembrie 2016
Probabil ca este vorba de contributia de asigurari sociale pentru sanatate.
Nu mai trebuie sa platiti in plus la impozitul pe venit dar pentru asta ar trebui sa vedeti din calcul daca vi s-a retinut clar la fiecare din cele doua contracte 16% sau nu cumva doar 10% si dumneavoastra urmeaza sa platiti separat diferenta pe d200. Ar fi trebuit ca la depunerea d200 sa fi anexat si copii dupa adeverintele primite de la beneficiarii prestatiilor dumneavoastra pentru cele doua contracte de prestari servicii. Daca e asa, mergeti la finante cu actele si explicatile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea depunerii declaratiei fiscale MirelaDorobantu MirelaDorobantu Buna ziua Am o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta. Am tot avut colaborari si in fiecare an am depus declaratiile fiscale. Acum insa, lucrez cu CM, unde mi ... (vezi toată discuția)
Impozit anaf nefondat IoanaAB IoanaAB Buna ziua, sunt muzician fara pfa sau alte firme si recent am primit instiintari de la ANAF cum ca nu mi-am trimis declaratii pe venit pe ultimii 3 ani. Atunci ... (vezi toată discuția)
Reglementari fiscale contract de colaborare mariantoma48 mariantoma48 In cazul unui contract de colaborare incheiat intre o persoana fizica - profesie liberala-- (beneficiar), cu o persoana juridica-(platitor) , ce impozite si ... (vezi toată discuția)