avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligativitatea depunerii declaratiei fiscale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligativitatea depunerii declaratiei fiscale

Buna ziua

Am o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta. Am tot avut colaborari si in fiecare an am depus declaratiile fiscale. Acum insa, lucrez cu CM, unde mi se opreste 16% impozit, si mai am o colaborare, unde mi se opreste de asemenea 16%. In acest caz, din moment ce toate veniturile sunt impozate conform legii, trebuie sa mai depun declaratia fiscala? Daca da, de ce? Care e logica?

In speranta unu raspuns va multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: MirelaDorobantu , utilizator 11:47, 4 Decembrie 2015
Pentru ca vi se opreste si vireaza la stat de catre platitor impozitul pe venitul din contractul de prestari servicii/conventii in procent total de 16%, nu mai trebuie ca dumneavoastra sa mai depuneti anul urmator declaratia 200 pentru venitul anului precedent.
Aveti in vedere ca de la 1 ianuarie 2016 nu veti mai putea sa prestati pe astfel de procedura ci va trebui sa va autorizati ca pfa si apoi puteti lucra cu acel beneficiar.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
george-neagu, moderator
Va multumesc mult pentru lamurire si mai ales pentru avertizare. Nu am stiut ca din 2016 nu voi mai putea colabora decat ca PFA...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere din venit la sursa e_florin e_florin Buna ziua, as dori sa stiu daca in calitate de persoana fizica avand un contract de colaborare cu o persoana juridica si care i-mi opreste 16% (retineri la ... (vezi toată discuția)
Ca persoana fizica pot colabora cu mai multe firme (zeci de firme) interflo interflo Doresc ca persoana fizica sa colaborez cu mai multe firme, sa zicem zeci de firme. Acestor firme le voi presta servicii, concret le voi aduce clienti, iar in ... (vezi toată discuția)
Declaratie fisc pentru venituri persoana fizica roxana69 roxana69 Ce declaratitie trebuie sa depuna la fisc si ce impozite trebuie platite de o persoana fizica ( NU este PFA) care inregistreaza venituri in anul 2014. ... (vezi toată discuția)