avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obligativitate transformare spatiu locativ in spatiu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obligativitate transformare spatiu locativ in spatiu comercial?

Buna ziua. Detin un apartament la parterul unui bloc, cu extinderea realizata cu autorizatie de constructie pe care il inchiriez unei firme ce desfasoara activitate de comert (mai exact, mic magazin alimentar pt cei din zona). Daca la inceputul activitatii au obtinut autorizatie de functionare de la primarie, imi spune chiriasul ca aceasta nu se mai da ( in Iasi, mai exact ) deoarece apartamentul nu este spatiu comercial. Ideea de a-l transforma in spatiu comercial nu-mi surade deloc deoarece asta ar insemna ca sa fiu impozitat la nivel mare si atunci cand o fi gol..Plus ca nu-l voi mai putea inchiria niciodata ca spatiu locativ. Intrebare: exista aceasta obligativitate? Stiam din legea asociatiilor de proprietari ca atata timp cat aceasta plus locatarii afectati sunt de acord, se poate obtine autorizatie de functionare. Ma puteti lamuri despre aceste "salturi" legislative, menite sa-ti scoata bani din buzunar nu doar cand ai, ci si atunci cand este posibil sa nu-i ai? E adevarat? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2016
laurr29, utilizator

Alte discuții în legătură

Destinatia spatiului felde88 felde88 Functionez intr-un spatiu care fostul chirias sustine ca este comercial. Eu nu stiu cum sa aflu daca este locativ sau comercial. Daca ma poate ajuta cineva sa ... (vezi toată discuția)
Acceptul locatarilor pentru infiintarea si desfasurarea activitatii societatilor comerciale la parter sorin12 sorin12 Buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:sant proprietarul unui spatiu comercial situat la parterul unui bloc de locuinte,care are destinatia ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie imobil vitaminica vitaminica Buna ziua Detin un apartament la parter de bloc si l-am transformat in acte in spatiu comercial (mai exact in cartea funciara ... acolo unde inainte figura ... (vezi toată discuția)