avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare bani din sponsorizari la un ong
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare bani din sponsorizari la un ong

Buna ziua.Va rog sa imi spuneti ce implicatii fiscale sunt pentru ong si cum se inregistreaza contabil o suma de bani primita printr-un contract de sponsorizare de la o firma , suma ce se va folosi conf.contractului pentru achitarea unor pachetele (mic dejun) oferite unor excursionisti ai ong-ului.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alis07 , utilizator 23:48, 18 Septembrie 2016
Buna ziua!

Va recomand [ link extern ] /
Aici gasiti multe informatii de care aveti nevoie despre contabilitatea si documentele financiare ale unui ONG.

Numai bine!
Venitul incasat cu chitanta sau in contul bancar al ong-ului il inregistrati in contul 7332 venituri din sumele sau bunurile primite din sponsorizari (prin contul de casa 5311 sau banca 5121). Acest venit nu se impoziteaza la ong.
Cu acesti bani veti plati facturile cu care veti cumpara acele alimente, facturi (si valoarea alimentelor) pe care le inregistrati in contabilitatea ong-ului la data de pe documente. Apoi scadeti din gestiune valoarea alimentelor atunci cand le veti da la fiecare participant la activitatea organizata de ong (pe baza de proces verbal centralizator cu datele fiecarei persoane care a primit cate un pachet din acele alimente).
Planul de conturi specific ong-urilor il gasiti in OMEF 1969/2007.
Va multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong primii pasi sorin110 sorin110 Buna ziua, sunt presedintele unui ONG din septembrie anul trecut. Am citit mai multe post-uri aici pe forumul ONG, m-au ajutat sa inteleg mai bine ... (vezi toată discuția)
Plan de conturi ong claudiaP claudiaP Buna ziua, Va rog sa postati un plan de conturi valabil in 2012. De asemenea cum se inregistreaza depunere 700 lei in banca ca patrimoniu, precum si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare participatie initiala fundatie karissa karissa buna ziua, A.Ref la inregistrarea participatiei initiale intr-o fundatie: 1- dpdv contabilitate fundatie este inregistrata intr-un cont de pasiv (gen ... (vezi toată discuția)