Ca multi altii dintre noi traiesc intr-un apartament la bloc, de aici si problema. Vecinul de sub mine a venit ieri dimineata si ne-a atentionat ca la baia de servici are apa pe tavan, probabil inundat de la mine. Eu am o polita in plus la asigurarea locuintei exact pentru genul asta de evenimente neplacute (apa de conducta si refulare). Am sunat la asigurator care mi-a explicat procedura : eu trebuia sa ii dau lui o copie de pe asigurare + o copie de pe buletin si el trebuie sa sune si sa se programeze pentru constatare + eventualele reparatii).
Problema e urmatoarea : dumnealui (vecinul) refuza sa ia polita de asigurare de la mine, vrea sa ii platesc eu paguba si ameninta ca ma va actiona in instanta.
Intre timp am re-anuntat asiguratorul despre situatie + politia locala care mi-au spus ca eu mi-am facut datoria de bun cetatean si sa nu imi fac griji.
Pot sa mai fac ceva ? ca de discutat nu am cu cine... omul are la vreo 70 de ani si cred ca se crede inca in epoca de aur a RSR.
Daca nu reusiti sa vorbiti personal cu vecinul, apelati la o persoana specializata in medierea conflictelor, intalniti-va intr-o mediere in care sa ii explicati ca faceti exact ce prevede legea. Ar trebui sa demarati procedura despre care spuneati: depuneti documentatia necesara (copie ci, copie asigurare) impreuna cu o cerere prin care solicitati solutionarea problemei intervenite. Cu siguranta, daca vecinul va vedea ca cineva il suna si doreste sa rezolve problema, va accepta.
Inundatie apartamente
nana234
am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)