avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inundatie vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inundatie vecini

Buna ziua,

Ca multi altii dintre noi traiesc intr-un apartament la bloc, de aici si problema. Vecinul de sub mine a venit ieri dimineata si ne-a atentionat ca la baia de servici are apa pe tavan, probabil inundat de la mine. Eu am o polita in plus la asigurarea locuintei exact pentru genul asta de evenimente neplacute (apa de conducta si refulare). Am sunat la asigurator care mi-a explicat procedura : eu trebuia sa ii dau lui o copie de pe asigurare + o copie de pe buletin si el trebuie sa sune si sa se programeze pentru constatare + eventualele reparatii).

Problema e urmatoarea : dumnealui (vecinul) refuza sa ia polita de asigurare de la mine, vrea sa ii platesc eu paguba si ameninta ca ma va actiona in instanta.

Intre timp am re-anuntat asiguratorul despre situatie + politia locala care mi-au spus ca eu mi-am facut datoria de bun cetatean si sa nu imi fac griji.

Pot sa mai fac ceva ? ca de discutat nu am cu cine... omul are la vreo 70 de ani si cred ca se crede inca in epoca de aur a RSR.
Cel mai recent răspuns: Birou Mediator Mocian Ramona Mirabela , Mediator 13:36, 18 Septembrie 2016
Buna ziua!

Daca nu reusiti sa vorbiti personal cu vecinul, apelati la o persoana specializata in medierea conflictelor, intalniti-va intr-o mediere in care sa ii explicati ca faceti exact ce prevede legea. Ar trebui sa demarati procedura despre care spuneati: depuneti documentatia necesara (copie ci, copie asigurare) impreuna cu o cerere prin care solicitati solutionarea problemei intervenite. Cu siguranta, daca vecinul va vedea ca cineva il suna si doreste sa rezolve problema, va accepta.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Inundare tavan baie in apartament din cauza vecinului de deasupra voicudamian voicudamian In 16.06 am sesizat pe Presed.Asoc.Proprietari ref.la inundarea unei portiun a tavanului din apart.unde locuiesc (la et.12) . Proprietarul de deasupra mea ... (vezi toată discuția)
Inundata in mod repetat de vecin UtilizatorAndreea UtilizatorAndreea Locuiesc la etajul 4, iar deasupra mea exista o mansarda. Mansarda are un balcon deschis care se suprapune cu jumatate din camera mea mare. De fiecare data ... (vezi toată discuția)