avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este diferenţa între ajutorul de deces şi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este diferenţa între ajutorul de deces şi ajutorul de înmormântare şi cum se calculează?

Care este diferenţa între ajutorul de deces şi ajutorul de înmormântare şi cum se calculează?
Pot fi solicitate amandoua?
In invatamant se acorda?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 27 Septembrie 2016
In acest caz, se va beneficia numai de ajutorul de deces prevazut de Legea 263/2010. In speta, va trebui sa va adresati Casei de Pensii, asa cum v-a spus de catre fostul angajator al sotului dvs.
Va multumesc de raspuns. Partea cu ajutorul de deces am inteles-o, care tine de Casa de pensii.
Dvs. ati scris mai sus ca ajutorul de deces si cel de inmormantare se pot cumula de persoana indreptatita. Eu lucrez in invatamant si conform contractului colectiv de munca si m-am adresat angajatorului (scolii) pentru acel ajutor de inmormantare care se da din veniturile angajatorului, iar scoala mi-a raspuns cu totul altceva si anume a vorbit in adresa de ajutorul de deces. In adresa nu specifica nimic din ce am cerut eu conform contractului colectiv de munca (art.36, alin. 2 , lit. d,) in vigoare din invatamantul preuniversitar.
Mai este ceva de facut?
Da, va puteti adresa instantei de judecata si/sau ITM-ului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de innmormantare MihaelaSm MihaelaSm Buna ziua, Daca sotia decedatului primeste ajutor de inmormantare de la firma angajatoare, mai poate primi si de la fondul de pensii private sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare deces angajat germi germi Se acorda ajutor inmormantare in cazul unui angajat in privat.Unde se depune cererea? (vezi toată discuția)
Ajutor deces si ajutor inmormantare car-men car-men Buna ziua, Am o situatie in firma. Sotul unei salariate, cu mentiunea ca sotul nu era salariatul nostru, a decedat. Cum procedam cu ajutorul de ... (vezi toată discuția)