avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie

Buna Ziua! Am depus o cerere de recalculare a pensiei odata cu intrarea in vigoare a Legii 155/2016 dar vad ca inca nu s-a recalculat si din cate se aude se pare ca vom intra in posesia maririi pensiei doar in Decembrie 2016(bineinteles calculata din luna August 2016). Stiti cumva un raspuns oficial al Casei Nationale de Pensii? A doua intrebare ....Daca unei doamne ii moare sotul pensionar in Ianuarie 2016 si era beneficiar al Legii 192/2015 v-a beneficia de recalculare a pensiei de urmas?...si daca da trebuie sa depuna ceva acte la Casa de Pensii ?.. Si a treia intrebare...Daca eu lucrez in continuare (actualmente sunt pensionar la limita de varsta) de cate ori pot depune cerere de recalculare a pensiei si dupa cata perioada? (dupa ce lucrez un an ,doi?)Va Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:43, 20 Septembrie 2016
Pentru intrebarile 1 si 2 gasiti raspunsul aici:

[ link extern ]

3 Nu este fixata o anume perioada.
Oricand doriti.
De regula se cere la 1 an pentru a se simti o oarecare crestere a pensiei.
Multumesc pentru raspunsuri doar ca la prima intrebare era vorba de cei care s-au pensionat incepand cu 01 01 2011 si nu inainte ....cei carora li sa schimbat stagiul de cotizare de la 30 la 20 de ani! Va Multumesc!
Drepturile vor fi platite incepand cu luna urmatoare a depunerii cererii.
Plata restantelor se va face cum a fost stabilit in proiectul de Hotarare de Guvern(daca va ajunge sa produce efecte).
In una din cele 3 etape.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei conform l192/ 2015 botezatuion botezatuion Buna ziua. As dori sa stiu daca recalcularea pensiei conform L192/2015 se face din oficiu de catre cei abilitati, sau doar la cererea scrisa a pensionarului in ... (vezi toată discuția)
Lege nr. 192 din 7 iulie 2015 miheala miheala Buna ziua, doresc sa aflu daca de prevederile \"Art. 1691 din legea 192/2015 beneficiaza si mama mea care primeste pensia de urmas dupa tatal meu decedat in ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei pt.medicii radiologi anyf anyf Aș dori să știu dacă medicii radiologi,pensionați pentru limită de vârstă,beneficiază de recalcularea pensiei,potrivit Legii recente-iulie 2016. (vezi toată discuția)