avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Biciclist lovit pe trecere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Biciclist lovit pe trecere

Buna ziua!
Ieri am avut un accident. Circulam regulamentar in oras pe banda 3 cand, brusc imi sare in fata o bicicleta. Aceasta circula fara nici un semn reflectorizant desi are in jurul orei 18:30 si s-a angajat in traversarea drumului, trecand de pe banda 1 pe banda mea de mers, paralel cu trecerea de pietoni. Am observat-o in ultimul moment si am tras puternic de volan stanga, asa ca, ea a intrat in masina lovind-o lateral langa usa pasagerului din fata. Biciclistul a ramas pe mijlocul drumului, pe dreapta au oprit niste martori iar eu, speriat fiind, am facut greseala de a muta masina de la locul accidentului (bloca toate cele 3 benzi). Desi am insistat ca biciclistul sa ramana pe drum, sa nu fie miscat, martorii l-au luat pur si simplu in brate desi nu stiau cat de grav era ranit iar apoi au luat si bicicleta. Din fericire, s-a ales doar cu o fisura de sold. Martori nu au fost, desi, cum se intampla mereu in Romania s-a gasit un grup de batrani care sa fie contra mea desi au ajuns la 10minute dupa accident si nu au vazut nimic dar nu cred ca au dat declaratii. Astazi am vizitat biciclistul si ne-am imprietenit, acesta recunoscandu-si in totalitate vina.
Intrebarea mea este urmatoarea: Ce sanctiuni pot primii? Poate acest eveniment sa ma impiedice sa ma inscriu la Academia de Politie?

Va rog sa imi scuzati eventualele greseli gramaticale sau de ortografie, sunt grabit!
Cel mai recent răspuns: Sarcasticul , utilizator 20:50, 20 Septembrie 2016
Ma scuzati ca m-am contra-zis, au fost doi martori, un cuplu care a oprit, au mutat biciclistul si bicileta pe margine iar apoi au plecat inainte sa soseasca politia sau salvarea. Nu le stiu numele sau nr de inmatriculare a masinii. Restul "martorilor" au sosit tarziu, nu aveau cum sa vada cele petrecute, chiar ei au recunoscut ca, considera ca aveam viteza (neadevarat) doar pentru ca s-a auzit zgomot puternic desi ei au geamuri termopan...
Daca biciclistul nu va depune plangere la politie impotriva dumneavoastra, nu cred ca aveti de ce sa va faceti probleme. Incercati solutionarea pe cale amiabila a incidentului.
S-a solutionat totul. Domnisoara cu bicicleta isi recunoaste vina, eu sunt total nevinovat. Nu am cerut daune deoarece ne-am si imprietenit destul de bine si momentan eu ma ocup de ea la spital si o vizitez si o ajut cu ce pot. Multumesc de raspuns!
Daca tot v-ati imprietenit insemna ca nu vor fi probleme cand veti plati cheltuielile de spitalizare.
In toata povestea nu aparea politia! S-au facut cercetari la fata locului, la spital s-a declarat ca fiind accident de circulatie? Daca este implicata politia atunci in mod sigur a fost intocmit dosar penal pentru vatamare din culpa.
cyan a scris:

Daca tot v-ati imprietenit insemna ca nu vor fi probleme cand veti plati cheltuielile de spitalizare.


Cheltuieli pentru?!? Poate sa-i perceapa cheltuieli pentru reparat masina, asta daca nu s-au imprietenit atfel si nu mai e cazul.

Trecerea este pentru PIETONI. A trece calare pe bicicleta este egal cu a trece cu masina/moto sau altceva.

[ link extern ]

Nu numai biciclistii ar trebui sa stie legislatia aplicabila. Ei doar o incalca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile biciclistilor in trafic Andreea_81 Andreea_81 Biciclistii au obligatia de a cobora de pe bicicleta pentru a traversa o trecere de pietoni care intrerupe o pista de biciclete? Cu alte cuvinte, un ... (vezi toată discuția)
Accident biciclist pe trecerea de pietoni dilemamare dilemamare Nu stiu daca postez corect aici, dar as vrea sa pun o intrebare pt cine se pricepe cat de cat la legea rutiera in acest caz, momentan neavand un raspuns de la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - vatamare corporala - culpa comuna Alex84 Alex84 Buna ziua, Cu aproximativ o luna in urma am fost implicat intr-un accident auto soldat cu vatamare corporala. Conform politiei reiese culpa comuna (am ... (vezi toată discuția)