Salut,recent un tip mi-a spart 3 geamuri de la masină,luneta și un geam mai mic plus 3 portiere care sunt îndoite si câteva zgârieturi,,tipul era sub inflienta băuturilor alcoolice,și a început să se ia la ceartă cu un verișor,verișorul meu a intrat în mașină,iar agresorul a venit cu o bâtă și a început să imi lovească mașina de mai multe ori,eu eram la volan în mementul precedent.Eu nu am avut nici un amestec/problemă sau discutie cu cel care mi-a distrus mașina și nici nu-l cunoșteam,poliția i-a întocmit dosar penal agresorului pentru distrugere,iar prejudiciul stabilit de catre poltie este de 4000 lei pentru a-mi repara mașină.Am 3 martori care au asistat la distrugere.Poliția mi-a sugerat să vin cu facturile pentru a avea dovadă ce sumă am scosdin buzunar pentru a reparat masina ,acum mașina este în servis și trebuie să o scot peste 3-4 zile,dar nu am bani să plătesc reparațiile pe moment!Polițistul care mi-a luat declarația mi-a zis să vin cu facturile de la reparați,iar pentru al da în judecată am nevoie de un a avocat bun și nu am bani să-l plătesc și nici timp de pierdut prin tribunal.Am 19 ani,iar tipul care mi-a distrust mașina are intre 30-35 și este patronul barului unde mașian mi-a fost distrusă,iar mașina nu este un ieftină,a costat 2350 euro și o am de aproape 10 luni,iar reparațiile mă costă în jumate din prețul ei,doarece cele 3 portiere trebuie schimbate+vobsite.Nu știu ce să fac,părinții nu a bani pentru a al în judecată sau să-mi repar mașina,aș dorii o soluție.
O varianta de rezolvare este sa incercati solutionarea prin mediere cu autorul faptei de distrugere. In schimbul retragerii plangerii dumneavoastra el va poate despagubi cu suma necesara pentru repararea masinii sau sa ajungeti la o alta intelegere reciproc avantajoasa. Finalitatea ar fi ca dosarul penal se va inchide iar dumneavoastra v-ati repara masina. Asta daca si persoana care v-a distrus-o este de acord...
Cam greu de crezut ca respectivul va fi de acord sa dea bani dupa ce i-a distrus masina si s-a pricopsit si cu dosar penal de distrugere. O situatie cam delicata. Vedeti ( respectivul sigur are o masina ) poate cu RCA-ul lui sa rezolvati ceva...desi cam greu..
:) Tocmai datorita existentei dosarului penal domnul care a distrus ar putea fi interesat de retragerea plangerii si, in consecinta, sa fie de acord sa solutioneze pe cale amiabila.
Daune materiale
coco0205
Acum aproximativ o luna un individ mi-a distrus masina.A fost politia a intocmit dosar cu martor.As dori sa stiu cam cat dureaza pana cand se inainteza dosarul ... (vezi toată discuția)