avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA import marfa UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA import marfa UE

Buna ziua.
Sotia mea si-a deschis o mica afacere, un SRL (neplatitor de TVA) care vinde haine en-gross. Marfa o importa dintr-o tara membra UE.
Fiind la inceput, nu s-a interesat si a achizitionat marfa cu facturi la care a platit TVA-ul acolo. Dupa aceea, a angajat o contabila care a sfatuit-o sa ia facturile fara TVA, deoarece statul roman o obliga oricum sa plateasca TVA in Romania, inclusiv la cele la care a platit TVA-ul in tara membra UE (deci sa-l mai plateasca inca o data).
Este corect sa mai plateasca TVA la facturile la care a achitat deja aceasta taxa (a inteles ca ar exista un acord si s-ar deduce intre tarile membre UE)?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2016
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Achizitii en-gross international ijo90 ijo90 Buna Ziua, as vrea sa stiu care este procedura pentru a putea cumpara produse din strainatate dintr-un en-gross. Am o firma de tip SRL-D si as dori sa fac ... (vezi toată discuția)
Lamuriri tva Marius20100 Marius20100 Buna ziua, Voi deschid un magazin online, costituit ca si SRL. Achizitionez marfa de la furnizori din U.E. si SUA si o vand in Romania persoanelor fizice. ... (vezi toată discuția)
Activitatea unei af sorinnel_25 sorinnel_25 As vrea sa stiu daca pe langa activitatea de baza a unei AF pot sa fie si alte activitati secundare (ca in cazul unui SRL). Care sunt avantajele/dezavantajele ... (vezi toată discuția)