avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Indemnizatia de cazare pentru deplasari externe
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Indemnizatia de cazare pentru deplasari externe

Conform HG 518/1995 cu modificarile aduse prin HG 582/2015>

Art. 9. - (1) Indemnizaţia de cazare se acordă în raport cu categoria de indemnizaţie de deplasare în care se încadrează personalul, la nivelul prevăzut pentru fiecare ţară în care are loc deplasarea, potrivit anexei.

(2) Pentru personalul care participă la misiuni cu caracter temporar care impun cazare la anumite hoteluri/locaţii din motive de securitate sau reprezentare, indemnizaţia de cazare se acordă la nivelul corespunzător tarifelor practicate de către hotelurile în care au loc manifestările respective, pe baza comunicării primite din partea organizatorilor ori a reprezentanţelor României din ţările respective, cu aprobarea de către conducerile unităţilor trimiţătoare.

Intrebare:

Care sunt situatiile in care se aplica exceptia de la aliniatul 2, ce ar insemna motivele de "reprezentare" ?
Ar putea o misiune de participare la o conferinta pentru care cazarea este conditionata/aleasa de catre organizatori intr-un anume spatiu sa se incadreze in aceasta exceptie?
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2016
Niculina Orzan, Contabil

Alte discuții în legătură

Cazare popanelu popanelu Sint PFA si merg in Strainatate mai des in Viena dar dorm la particular fara acte,va rog sa-mi spuneti daca legal pot sa-mi deduc ceva din cheltuiala de ... (vezi toată discuția)
Diurna pentru extern scania scania Servus tuturor! Exista obligatia unei diurne minime pentru deplasare in UE ? Cat este cuantumul minim pentru un sofer profesionist care lucreaza in UE cel ... (vezi toată discuția)
Diurna in strainatate conform hg 518/1995 flavius79flv flavius79flv Buna ziua. Urmeaza sa particip la o misiune in SUA. Organizatorul a rezervat camere la un hotel cu 110$/noapte, plata acestuia fiind in resposabilitatea ... (vezi toată discuția)