avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cazare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cazare

Sint PFA si merg in Strainatate mai des in Viena dar dorm la particular fara acte,va rog sa-mi spuneti daca legal pot sa-mi deduc ceva din cheltuiala de cazare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: giuglea , utilizator 09:56, 28 Ianuarie 2013
Buna ziua!
Ca sa puteti deduce orice serviciu/ bun "legal", trebuie sa aveti "acte legale"......daca dormiti "fara acte", ce puteti introduce in contabilitate? ...sper ca nu va ganditi la o coala A4 cu declaratia proprietarului? :)
p.s. nu sunt ironica doar de placere, am intalnit o situatie in care cineva voia sa "scape" de vreo 200 to de deseuri (si periculoase pe deasupra!) cu o astfel de declaratie......:stunned:
Potrivit art. 9 al HG 518/1995 privind unele drepturi si obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, plafonul de cazare se acorda in raport cu categoria de diurna in care se incadreaza personalul, la nivelul prevazut pentru fiecare tara in care are loc deplasarea, potrivit anexei.

Plafoanele de cazare la care are dreptul personalul participant la diferite manifestari cu caracter international sau la alte actiuni se acorda la nivelul corespunzator tarifelor practicate de catre hotelurile in care au loc manifestarile respective, pe baza comunicarii primite din partea organizatorilor sau a reprezentantelor Romaniei din tarile respective.

In situatia in care cazarea nu poate fi asigurata la unitati hoteliere sau altele asemenea, personalul poate sa inchirieze si locuinte, insa cu plata unei sume in limita a 75% din plafonul de cazare.

Eventualele plati pentru cazare, care depasesc plafoanele stabilite in conditiile prezentei hotarari, se aproba, in cazuri temeinic justificate, de catre conducerile unitatilor trimitatoare, pe baza documentelor de plata.

Prin cheltuieli de cazare se intelege, pe langa tarifele sau chiria platite, si eventualele taxe obligatorii pe plan local, precum si costul micului dejun, atunci cand acesta este inclus in tarif.

Astfel, cum prevede art. 12 justificarea sumelor cheltuite in valuta, cu exceptia celor reprezentand drepturile de diurna, se face pe baza de documente si se aproba de catre conducatorii unitatilor trimitatoare (alin. (2))
Deci poate fi deductibila dar trebuie sa demonstarti ca deplasarea este facuta pentru a aduce venituri firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna pentru extern scania scania Servus tuturor! Exista obligatia unei diurne minime pentru deplasare in UE ? Cat este cuantumul minim pentru un sofer profesionist care lucreaza in UE cel ... (vezi toată discuția)
Diurna si cazare strainatate prasnel prasnel Buna ziua Administratorul unui SRL care calatoreste in strainatate poate conform codului fiscal sa deduca cheltuielile de cazare si diurna ? Daca da, este ... (vezi toată discuția)
Plafon cazare salariati aflati in deplasare psh psh Un salariat aflat in deplasare in strainatate are dreptul la cazare ,transport si cheltuieli intretinere(diurna),in cazul in care salariatului nu ii este ... (vezi toată discuția)