avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Cum se procedeaza - accident de munca angajat al altei ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Cum se procedeaza - accident de munca angajat al altei societati

Buna ziua. am o intamplare putin mai ciudata la care stau in stres de cateva zile. acum cateva zile am primit un pachet printr-o firma de curierat. In momentul in care nenea cu colegul sau au vrut sa bage paletul in magazin pe scari eu am deschis si a doua usa ca sa aiba loc timp in care nenea nu a echilibrat bine pozitia (cel mai inalt sus pe scari si el mai mic jos pe scari cu o greutate de 40kg spre el) moment in care a alunecat si a cazut jos si si-a rupt piciorul. de atunci numai ITM si politie peste mine cu declaratii etc. colegul lui a depus declaratie sau cum ii spune la fel si eu amandoi declarand ca acesta a cazut dar din cate am inteles nenea spune altceva cum ca l-am impins eu cu usa. de atunci nu am liniste si nu stiu ce sa fac sau ce o sa se intample. Ce as putea face ? multumesc :frantic::frantic::frantic:
Cel mai recent răspuns: sorineldobre , utilizator 15:12, 22 Septembrie 2016
Aţi putea să vă liniştiţi, că nu merită stresul pe care-l înduraţi.
A mai văzut cineva, sau doar dv, colegul lui şi cel care a căzut? camere de supraveghere aveţi? acolo nu se vede exact cum s-a întâmplat? (nu văd ce intenţie aţi fi avut să-l împingeţi, mi se pare o aberaţie) la o adică, eu îl văd ca pe un accident de muncă, nu văd nicio legătura a dv. cu ce s-a întâmplat...dar declaraţiile trebuie să le daţi, că ITM-ul are sarcina de-a cerceta...asta nu înseamnă că veţi avea vreo vină la final.
keep calm şi toate cele bune!
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
Inteleg ca dvs. detineti un magazin pe firma. Evenimentul produs se va cerceta de catre o comisie comuna numita prin decizia angajatorului din firma dvs. si angajatorul firmei de curierat.
In functie de datele prliminare, ITM poate stabili sa cerceteza evenimentul sau sa dispuna cercetarea comuna, asa cum am mentionat anterior.
In PV de cercetare a AM se vor stabili cauzele producerii evenimentului si responsabilitatile, iar dosarul de cercetare va fi avizat de catre ITM.
Firma dvs. sau firma de curierat la care era angajat lucratorul respectiv va inregistra AM si va intocmi formularul FIAM de inregistrare AM.
Politia cerceteaza in paralel evenimentul produs si va tine cont si de PV de cercetare AM.
Dupa caz, in functie de responsabilitatile stabilite, se poate pune problema unei actiuni in instanta pentru daune materiale si/ sau daune morale.
din experienta mea e un eveniment (accident de munca decide ITM-ul daca este la incetarea cercetarii dar e clar ca este accident de munca ) care va fi cercetat de o comisie fie ca e comuna fie ca , mai normal,e a firmei la care este angajat accidentatul ! salariatul s-a accidentat in timpul orelor sale de program (curierat) , intamplarea facand sa fie la firma dvs. in ce va priveste dati declaratia de buna credinta si stati linistit . daca declarati adevarul nu aveti ce pati din partea ITM . Daca tipul vrea sa va dea in judecata ca l-ati impins e alta speta si nu are legatura cu cercetarea accidentului de munca !
Toate sfaturile de mai sus sunt foarte bune, totusi as completa ca, din ce am inteles de la dvs, din 3 martori doar accidentatul sustine o alta versiune. Parerea mea e ca vrea sa se aleaga cu ceva banuti in plus. Daca o tine mortis pe-a lui se poate decide si deschiderea unui dosar de cercetare penala, dosar care se va intoarce tot impotriva lui daca face plangeri calomnioase. Daca sunteti convins de adevarul celor declarate de dvs nu aveti de ce va teme. In nici intr-un caz sa nu dati bani pentru a pica la o asa-zisa "pace" cu respectivul. Va dovedeste vinovatia si nimic mai mult.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2016
adema1980, utilizator
@sorineldobre
Parerile personale nu tin loc de prevederi legale.
Mentionati, citez: "... care va fi cercetat de o comisie fie ca e comuna fie ca , mai normal, e a firmei la care este angajat accidentatul !.... Daca tipul vrea sa va dea in judecata ca l-ati impins e alta speta si nu are legatura cu cercetarea accidentului de munca !"
Cercetarea evenimentului/ AM se face de catre o comisie comuna conform prevederilor HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art.116 (6) Daca in eveniment sunt implicate victime cu angajatori diferiti, in comisia de cercetare numita de angajatorul la care s-a produs evenimentul vor fi nominalizate si persoane numite prin decizie scrisa de catre ceilalti angajatori.
In cazul ajungerii in instanta, PV de cercetare a evenimentului/ AM va fi depus la dosarul cauzei de catre partea care deschide actiunea si va fi avut in vedere de catre instanta de judecata.
In cadrul cercetarii evenimentului produs/ AM comisia de cercetare trebuie sa tina cont de declaratiile celor implicati in eveniment. Din discutie rezulta ca victima a declarat ca a fost impinsa, iar cealalta persoana sustine ca s-a dezechilibrat. Diferenta din declaratii trebuie avuta in vedere si de catre politie (prezenta la constatare) si aspectul va fi lamurit in cadrul PV intocmit de catre politie.
Este prematur sa se discute despre intentie sau dezechilibrare pana nu apar PV de cercetare a evenimentului/ AM avizat de catre ITM respectiv PV al politiei.

Alte discuții în legătură

Contestare pv cercetere eveniment-accident de munca 123adi 123adi Buna ziua, Am avut un accident de muca cant ma aflam in delegatie. Intamplarea era ca indelegatie sa fie si sefa mea directa. Ea a declarat ca nu a fost ... (vezi toată discuția)
Accident de munca ? ion_andonie ion_andonie Administratorul unei societati a cumprat un spatiu comercial ce a necesitat renovare. Avand lampa electrica din tavan efecta, in mod ocazilal a chemat un ... (vezi toată discuția)
Nedeclarare accident itm Nustiuba Nustiuba Salut comunitate Acum 1 am am lucrat ca si curier la un subcotractor DHL Romania Lucrând pe niste benzi undeva la 1 m înălțime intr-o zi cel care se ... (vezi toată discuția)