avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... o problema
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

o problema

daca as vrea sa plec in afara tarii cu o firma pt a muncii...s parintii nu-mi dau procura pe motiv canu mai stau la ei si nu-i mai intereseaza,ce pot face?
:-/:-/:-/:help::help:
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 16:07, 25 August 2009
Daca esti minora, ai nevoie de acceptul [parintilor tai, indiferent daca esti de acord sau nu.
Ce poti face?

Sa astepti linistita pana cand vei implini 18 ani.
Restrictia aceasta exista in primul rand pentru protectia ta.

Mai apoi, chiar si dupa ce vei implini 18 ani, sa ai mare grija cu firmele care duc tinere in strainatate, pentru a munci.
Cu atat mai mult cu cat nu esti in relatii apropiate cu parinti, ai grija de tine, informeaza-te cu cine si unde pleci, fereste-te de persoane dubioase si situatii neclare, de promisiuni cu "marea si sarea", de plecat in strainatate sau in orice loc necunoscut cu persoane pe care nu le cunosti.
Daca tu nu ai grija de tine, nimeni altcineva nu va avea!
Ultima modificare: Marți, 25 August 2009
smeagull, utilizator
Da, nu aveti ce face pana nu implinit 18 ani.
Poate ca e mai bine asa.
Ar mai exista posibilitatea ca sa va intoarceti acasa la parintii dvs. si sa incercati sa-i convingeti, in timp desigur, sa va dea procura astfel incat sa puteti pleca sa munciti in strainatate.
Poate pana reusiti sa ii convingeti veti reusi sa formati din nou o familie si poate va veti razgandi in legatura cu plecarea ... sau poate cine stie, va veti dispera parintii astfel incat acestia, ca sa scape de dvs. va vor da procura...;)
Tocmai am observat un alt topic deschis de dvs. si am aflat detalii astfel ca revin cu completari si va spun inca o data ca nu aveti cum sa plecati sa munciti in strainatate fara acordul scris (notarial) al ambilor parinti.
Situatia dvs. este dificila si din cate am inteles, nu doriti sa apelati la ajutorul autoritatilor si nici sa va intoarceti acasa deoarece spuneti ca sunteti agresata fizic de tatal dvs.
Va trebui sa intelegeti ca in situatia dvs., pentru ceea ce doriti, alta alternativa nu exista.
Ultima modificare: Marți, 25 August 2009
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa la 17 ani si 3 luni,se poate? mayasiartur mayasiartur Am 17 ani si 3 luni,si vreau sa plec din casa alaturi de prietenul meu,sa ne facem viata noastra.Acasa nu pot ramane deoarece parinti mei sunt de acord cu un ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)
Plecatul de acasa IasminaKp IasminaKp Buna!; Am 17 ani și am decis sa plec câteva zile de acasă,la iubitul meu,fiind că situația cu părinții mei devine sufocantă. Ai mei mă șantajează ... (vezi toată discuția)