avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecatul de acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecatul de acasa

Buna!; Am 17 ani și am decis sa plec câteva zile de acasă,la iubitul meu,fiind că situația cu părinții mei devine sufocantă. Ai mei mă șantajează emoțional foarte urat,mă amenința că nu îmi mai plătesc scoala,și că dacă nu fac cum doresc ei,voi fi obligată să renunț la liceu,și îmi spun că pun poliția pe urmele mele,că o să îl des în judecată pentru corupere de minori,etc

Întrebarea mea e..ce as putea sa fac in aceasta.privinta? Plecatul meu de acasă oricum e pe o perioadă scurtă (4-5 zile) in care pur și simplu vreau să mă simt eliberez. Adică,plec,apoi mă introc acasă,plec iar. Părinții mei știu de.mine.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:07, 4 Aprilie 2020
Regula, conform Coduli Civil, este că copii își au locuința la domiciliul părinților. Vezi art. 496 care dispune că „Copilul minor locuiește la părinții săi”.
Iar art. 495 dispune că „Părinții pot cere oricând instanței de tutelă înapoierea copilului de la orice persoană care îl ține fără drept”.
IasminaKp a scris:

Plecatul meu de acasă oricum e pe o perioadă scurtă (4-5 zile) in care pur și simplu vreau să mă simt eliberez. Adică,plec,apoi mă introc acasă,plec iar. Părinții mei știu de.mine.

Adică plecați, veniți, iar plecați, iar vă întoarceți și tot așa? Vă folosiți părinții ca pe întreținători și atât? Nu e deloc în regulă. Într-adevăr au obligația, cât sunteți minoră, să aibă grijă de dvs., însă acest comportament ar fi total lipsit de respect. Și evident generator de conflicte. Până nu aveți puterea financiară de a vă întreține nu ar trebui să-i sfidați în acest fel.

Iubiții apar și dispar de-a lungul vieții, nici măcar soții nu sunt pe veci, dar părinții rămân aceiași și, de multe ori, singurul punct real de sprijin (cel puțin psihic).
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti sa ii sfidati cam pana la 18 ani , asa.. apoi va pot sfida ei, va puteti trezi cu usa inchisa in nas si atunci va puteti duce la cati iubiti doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliul mariamarioara mariamarioara Buna ziua!Am si eu o intrebare.Am varsta de aproape 19 ani si am decis impreuna cu iubitul meu sa ne mutam impreuna in alt oras.Singura problema sunt parintii ... (vezi toată discuția)
Prietena mea în vârstă de 16 ani, vrea sa plece de acasă.... Izi_27 Izi_27 Prietena mea în vârstă de 16 ani, vrea sa plece de acasă (nu se mai înțelege cu părinți ei) și să se mute împreună cu iubitul ei care este major. ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa la 18 ani si 2 luni 123456789m 123456789m Am 18 ani si 2 luni. Nu ma mai inteleg deloc cu ai mei, nu mai gasesc nici o alinare, mereu sa uita urat, si toata ziua numai certuri si scandaluri si intre ... (vezi toată discuția)