avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... biroul de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

biroul de credit

Am fost raportat ca si codebitor la un contract de nevoi personale, fara sa fiu cuprins in contractul de credit si fara ca eu sa fi semnat acel contract. Cum sa procedez intrucat persoana titulara are restante la credit iar mie mi s-a refuzat o cerere de credit tocmai pentru acest motiv. Pot bancile sa utilizeze datele personale fara acordul meu? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 10:04, 20 Septembrie 2016
Buna ziua!
Cazurile in care datele cu caracter personal pot fi prelucrate fara acordul persoanei vizate sunt limitativ prevazute de lege si reprezinta exceptia, regula fiind, bineinteles, existenta acordului.
Daca intradevar nu aveti nici o legatura cu respectivul credit, intocmiti o adresa catre institutia de credit, ca aceasta sa opereze modificarile necesare.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confidentialitatea datelor de identificare personale quasimodo_50 quasimodo_50 Buna seara. Succint..cateva intrebari: 1. La semnarea unui contract de credit bancar se asigura sau nu confidentialitatea datelor personale? 2. Daca da, ... (vezi toată discuția)
Date personale pentru firma de salubrizare olteanumirela olteanumirela As vrea sa stiu daca este legal ca [editat] sa solicite codul numeric personal, seria si nr. ale cartilor de identitate pentru toti membri de famili3 ce ... (vezi toată discuția)
Interzicerea accesului fotografilor in scolile gimnaziale Simonactin Simonactin Buna ziua, Doresc sa depun o cerere la direcțiunea școlii unde învață copilul meu, pentru a interzice accesul fotografilor în școală și ... (vezi toată discuția)