avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Doresc sa ma angajez, dar n-am asigurare pentru a ma ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Doresc sa ma angajez, dar n-am asigurare pentru a ma inscrie la medic de familie.

Buna seara.Nu sunt inscris la un medic de familie deoarece nu am lucrat un timp si am inteles ca trebuie sa fii asigurat pentru a te inscrie la doctorul de familie.Am gasit un serviciu,am dat un test si am fost admis.Mi s-a spus de la acea firma,ca ma vor suna poimaine, sa vin pentru ''interviu'' sa-mi spuna ce sa aduc pentru angajare(cazier,un consult la spital- platit de firma,o taxa de timbru si o adeverinta de la medicul de familie). Stiu aceste lucruri pentru ca si sora mea lucreaza acolo si mi-a zis ce documente i-au cerut la angajare. Eu fiind neasigurat- fara serviciu, cum ma pot inscrie la un medic de familie? trebuie sa platesc la CNAS pe ultimele 6 luni pentru a devenii asigurat,apoi sa ma pot inscrie la medicul de familie si de acolo sa-mi dea acea adeverinta pentru a ma angaja cu contract de munca-unde am gasit acum?
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 14:49, 20 Septembrie 2016
In perioada in care nu ati lucrat ati beneficiat de ajutor de somaj?
Taxa de timbru - pentru ce???
Dupa angajare , va puteti inscrie la medicul de familie.
robert paul a scris:

... trebuie sa platesc la CNAS pe ultimele 6 luni pentru a devenii asigurat,apoi sa ma pot inscrie la medicul de familie si de acolo sa-mi dea acea adeverinta pentru a ma angaja cu contract de munca-unde am gasit acum?

Solicitati adeverinta medicala ce o sa va serveasca la angajare,contra cost de la medicul de familie la care v-ati aflat in evidenta anterior Eliberarea adeverintelor medicale este considerata un serviciu medical de suport si face parte din serviciile asigurate,dat cum dvs nu sunteti asigurata veti suporta costul acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta medicala andrew11 andrew11 Buna ziua De unde se poate obtine adeverinta medicala necesara pentru depunerea dosarului la ANOFM (somaj neindemnizat) si care ar fi costul aproximativ al ... (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate Irina_Manea Irina_Manea Buna ziua, Am o mare nelamurire: eu in momentul de fata figurez ca neasigurat la CNAS. Pana in septembrie 2016 am fost si doctorand si redactor la Adevarul, ... (vezi toată discuția)
Inscriere medic familie alexysqq alexysqq Buna ziua. Treaba sta in felul urmator: am gasit un loc de munca, insa pentru angajare imi trebuie adeverinta de la medicul de familie cum ca sunt apt pentru ... (vezi toată discuția)