Buna ziua.
Treaba sta in felul urmator: am gasit un loc de munca, insa pentru angajare imi trebuie adeverinta de la medicul de familie cum ca sunt apt pentru munca. Inscris la medicul de familie am fost, insa nu l-am mai vizitat de foarte mult timp, neavand nevoie. Ca asa face romanul, se duce la doctor doar cand il doare. Si cand il doare, ia leacuri babesti. Nu stiu si nu cred ca mai sunt inscris la acel medic, din prisma faptului ca am gasit ultima inregistrare la un medic de familie (pe site-ul CNAS) ca fiindu-mi in 1999. Revenind la angajare, eu nefiind inscris la un medic de familie, nu am cum sa aduc aceasta adeverinta.
Din aceasta situatie se nasc 2 intrebari :
1. Care sunt pasii necesari si actele ce-mi trebuiesc pentru a ma inscrie la un medic de familie?
2. De unde fac rost de aceasta adeverinta, pana ma inscriu la un medic de familie?
Prezentati-va la medicul de familie la care sunteti inscris demult, pentru ca tot la el ati ramas inscris, chiar daca nu l-ati mai vizitat intre timp.
Medicii de familie nu se schimba asa usor, trebuie sa va dea fisa cel initial, ca apoi sa va prezentati cu ea la alt medic.
Iar adeverinta trebuie eliberata de medicul de familie, deci e clar ca din alta parte nu aveti de unde sa o obtineti.