avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Infiintare firma de contabilitate.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Infiintare firma de contabilitate.

Buna ziua!
As dori sa va intreb daca eu nu am studii in domeniul contabilitatii, as putea deschide o firma de contabilitate in care sa angajez persoane cu studii de specialitate in domeniul? Daca da, de ce documente am nevoie si ce este cel mai indicat sa deschid, srl, sa, ii, pfa?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:29, 20 Septembrie 2016
OG 65/1994:

Art. 9. - Societăţile comerciale de expertiză contabilă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

a) să aibă ca obiect de activitate exercitarea profesiei de expert contabil;
b) majoritatea acţionarilor sau asociaţilor să fie experţi contabili şi să deţină majoritatea acţiunilor sau a părţilor sociale;
c) consiliul de administraţie al societăţii comerciale să fie ales în majoritate dintre acţionarii sau asociaţii experţi contabili;
d) acţiunile să fie nominative şi orice nou asociat sau acţionar să fie admis de adunarea generală.

Vedeti si aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare societate contabilitate lidiahuiban lidiahuiban PENTRU A INFIINTA O SOCIETATE CARE ARE COD CAEN 6920 - ACTIVITATI DE CONTABILITATE SI AUDIT, TREBUIE NEAPARAT SA FII MEMBRU CECCAR, SAU POTI INFIINTA O ASTFEL ... (vezi toată discuția)
Firme contabilitate Cosmin C Cosmin C Buna ziua, As dori sa stiu ce avize sunt necesare si care este procedura care trebuie urmata pentru ca o firma sa poata tine contabilitatea unei alte ... (vezi toată discuția)
Infiintare sc un sfat denisa2011 denisa2011 buna ziua am intentia de a infiinta un SRL, o firma de contabilitate, resurse umane, consultanta, aproape tot; Problema este ca nu sunt contabil autorizat, ... (vezi toată discuția)