avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere CIM unei angajate insarcinate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere CIM unei angajate insarcinate

Buna ziua,

Am o situatie mai aparte.Angajata abia a revenit la lucru dupa un concediu de crestere copil, apoi a ramas acum iar insarcinata dar din pacate unitatea noastra se desfiinteaza.Pot sa ii desfac CIM -ul?Daca da cu ce articol din CM si ce alte documente mai am nevoie?
Mukltumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 20 Septembrie 2016
1. Codul Muncii prevede expres ca :
Art. 60 (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
....
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
.....

Prin urmare, nu se poate concedia o salariata gravida daca angajatorul i s-a adus la cunostinta de salariata respectiva ca este gravida.

2. Singurele exceptii de la regula sunt in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

In aceste situatii , c.i.m. va inceta in baza art.65 C.mun.
Da se dizolva societatea.Multumesc.CIM va inceta atunci cum ati spus cu 65 CM
In acest caz, sunt valabile prevederile :

Art. 56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
a) la data decesului salariatului sau al angajatorului persoana fizica, precum si in cazul dizolvarii angajatorului persoana juridica, de la data la care angajatorul si-a incetat existenta conform legii;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata si sarcina alina84mrc alina84mrc Buna ziua, Am ramas insarcinata in prima luna de angajare. Am contract de munca pe o perioada de 3 luni. Daca depun o adeverinta ca sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Continuitate la contractul de munca schimband firma si ocupatia cristian198 cristian198 buna ziua ,sunt insarcinata in 11 saptamani ,la actualul loc de munca am anuntat sarcina .M-am simtit rau si au inceput problemele .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Sanctionare angajata insarcinata? molly27 molly27 Buna ziua, Avem o angajata insarcinata (a adus si adeverinta medicala),doar ca nu isi mai dovedeste aptitudinile pentru postul ocupat. (este croitoreasa si nu ... (vezi toată discuția)