avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune,semnaturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune,semnaturi

Buna ziua,am revenit cu rugamintea de a ma indruma in continuare sau macar de a ma lamuri.Am primit declaratii de renuntare de la fostii cumnati pt succesiunea dupa fostii socri.Am declaratiile lor,anexa 24 si toate celelalte acte in legatura cu fostii socri inclusiv titlul proprietate.Mai imi trebuie pt minorii pe care ii am cu fostul sot si el decedat,dar de care am divortat inainte de decesul lui.Intrebarea mea este care este pasul urmator,ce fac cu aceste acte pe care le-am adunat si cine imi stabileste curator pt copii,mentionez ca toate declaratiile de renuntare au fost facute la un notar inafara judetului ultimului domiciliu al tuturor decedatilor,cred ca sunt valabile si nu are importanta asta,stiu ca succesiunea trebuie dezbatuta in judetul ultimului lor domiciliu.Dar va rog sa imi spuneti care sunt urmatorii pasi.Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: tabangina , utilizator 19:20, 20 Septembrie 2016
Buna ziua,
Cu toate actele acestea, cu certificatul de deces al fostului sot, cu sentinta de divort legalizata, cu certificatele de nastere ale copiilor, mergeti la un notar care are biroul pe raza judecatoriei unde au avut ultimul domiciliu socrii.
Atentie raza judecatoriei nu este acelas lucru cu raza judetului ci este mai mica on functie de cate judecatorii sunt in judet.
Acolo rezolvati TOT!
Multumesc mult de tot!Curator pt minori il aleg eu sau primaria,o sa faca o adresa primariei notarul sau merg direct la primarie?Anexa 24 dupa fostul sot o sa poata scoate de la primarie doar curatorul dupa ce v-a fi stabilit?eu am doar anexa dupa socri.Si inca o intrebare:dupa ce duc actele la notar cam cat timp dureaza pana iese certificatul de mostenitor?multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal succesiune tabangina tabangina buna ziua,am nevoie la notar pt dezbaterea succesiunii dupa fostii socri si fostul sot cu care am 2 minori,de certificatul fiscal al celor 3 decedati.anexa 24 ... (vezi toată discuția)
Acte necesare dezbatere succesiune nutzzu nutzzu Buna seara. Vreau sa vand un apartament al parintilor mei,ambii decedati,iar eu sunt singurul mostenitor.Banuiesc ca pt a-l vinde trebuie sa fac dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Cui i se elibereaza anexa 24 tabangina tabangina buna ziua,eu am foat casatorita,am 2 minori cu fostul sot de care am divortat inainte de decesul lui,cu totii am locuit in casa construita de noi dar in curtea ... (vezi toată discuția)