avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate copil din timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate copil din timpul casatoriei

Buna seara tuturor,

As dori daca se poate sa ma ajuti in situatia mai jos prezentata :

In timpul casatoriei s-a nascut minorul R., parintii au divortat la o perioada dupa nasterea lui, pe certificatul sau de nastere in dreptul tatalui apare numele acestuia.

A avut loc procesul de divort si de incredintare minor, acesta ramanand in grija mamei.

Tatal a fost dat in judecata pentru pensia de intretinere a minorului, iar acum actuala sotie o ameninta pe mama minorului R ca va cere paternitatea copilului si ca il va lua de langa ea.

Se poate face acest lucru ? Ce ma sfatuiti sa fac ?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2016
CataAndrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 22:10, 22 Septembrie 2016
Teoretic poate lua copilul tatal.
Practic nu prea se poate...
cati ani are copilul ?
daca astfel de amenintari sunt frecvente, ii poate face plangere la politie pt hartuire si amenintare.
Ce inseamna il ia de langa ia, unde il ia ?
pt tagada de paternitate ea nu are calitate procesuala,numai tatal, iar el o poate face in anumite conditii - sa nu fi trecut 3 ani de cand a aflat de nasterea copilului, sau daca e nascut dupa oct 2011, 3 ani de cand a aflat ca e posibil sa nu fie copilul lui.
Daca ar tagadui paternitatea si ar iesi ca nu e tatal acestui copil, amenintarea ca il ia.. isi pierde rostul.
Cat e tata, se poate stabili locuinta copilului la el, insa asta depinde de ce legatura au cei doi si de ce conditii de locuit are fiecare pt copil etc.

De ca a fost tatal dat in judecata pt pensie, nu s-a stabilit la divort ?
Acum cat timp au divortat?
Copilul s-a nascut pe 27 octombrie 2000.
Amenintarile au inceput de cand copilul a inceput sa-i scrie tatalui reprosandu-i ca actuala sotie il tine departe de el. Amenintarea suna cam asa : " Fac test de paternitate si iti iau copilul si il cresc in Irlanda" , asta ameninta sotia actuala, nu tatal.

Actuala sotie si tatal, domiciliaza acum in Irlanda, obtinand nu de mult timp si cetatenia.
Pensia alimentara stabilita in urma divortului, nu a fost platita cu regularitate.
Tatal nu s-a implicat in cresterea, relatia cu fiul deloc. Copilul a fost vizitat din an in paste, deoarece actuala sotie nu ii permite tatalui sa-si vada propriul copil, nici sa-l sune sau sa converseze cu el pe facebook. A aflat de la copil ca tatal l-a vizitat si a deranjat-o foarte tare, creand o situatie tensionata.
Tatal s-a implicat in cresterea copilului prin sentinta data in urma divortului si anume la plata pensiei de intretinere, nimic mai mult. In momentul in care au divortat in 2008, tatal lucra in Romania si s-a stabilit o pensie lunara de întretinere în suma de 135 lei lunar, începând din data de 6.08.2008, pâna la majoratul copilului.

In 2015 a fost chemat in tribunal pentru majorarea pensiei de intretinere minor si a fost data solutia de mai jos : " Dispune majorarea pensiei de întretinere de la suma de 135 de lei lunar, stabilita prin sentinta civila nr. ...pronuntata în dosar nr. ...al Judecatoriei ..., la o suma lunara egala cu o patrime din salariului de baza minim brut pe tara garantat în plata.

Obliga pârâtul la plata pensiei de întretinere în cuantum de 1/4 din salariului de baza minim brut pe tara garantat în plata de la data introducerii cererii de chemare în judecata, respectiv 15.09.2015, pâna la majoratul minorului."

Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2016
CataAndrei, utilizator
E, nu o luați în seama, sunt amenințări de femeie care se poarta de parca și-a luat sot virgin.
Dacă nu plătește pensia datorata, puteți executa pensia în străinătate prin ministerul justiției.
Dacă nu e clar prin sentinta la salariul minim al cărei tari se refera, cereți o lămurire de dispozitiv al hotararii.
Multumesc mult !

Alte discuții în legătură

Paternitate someone someone Buna! Am si eu o problema. Un prieten are un copil cu o tanara, ce nu era inca divortata in momentul conceptiei. Copilul s-a nascut pe parcursul procesului de ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate karissa karissa in luna mai am divortat, hotararea de divort fiind pronuntata in iunie si ramasa definitiva. In septembrie am nascut un copil, care, desi are alt tata ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)